Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Siyonistlere karşı birlik oldular! Bir ülke daha müdahil oldu

08 Ekim 2023 09:21:49
İsrail güçleri Lübnan'dan İsrail sınırlarına yönelik roket saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Şeba beldesine komşu olan Güney Şeyh Dağları'ndaki bir İsrail askeri radar üssünün hedef alındığı ifade edildi.

İsrail güçleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Lübnan da Filistin'in haklı mücadelesine katıldı ve İsrail'e silahlarla ateş açıldığı belirtildi.

Roket saldırısı

Açıklamada, bu olaydan bir kaç dakika sonra ise yine Lübnan topraklarından İsrail'e doğru roketlerle saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi.

İsrail ordusunun her türlü senaryoya hazır olduğu belirtilen açıklamada, saldırıda can ya da mal kaybı yaşanıp yaşanmadığına dair bilgi paylaşılmadı.

Öte yandan İsrail basınında yer alan haberlerde ordunun, Lübnan sınırına yakın bölgelerdeki İsraillilere kapalı alanlardan çıkmama talimatı verdiği bilgisi yer aldı.

Hizbullah saldırıyı üstlendi

Lübnan Hizbullah'ı Şeyh Dağlarının güneyindeki Şeba beldesinin karşısındaki zirvelerden birinde bulunan İsrail gözlem noktasını vurdu.

İsrail güçleri karşılık verdi

İsrail ordusunun yaptığı açıklamada, Lübnan tarafından gelen saldırıya karşılık verildiği ifade edildi.

Açıklamada, İsrail topçu birliklerinin saldırının yapıldığı Lübnan topraklarındaki hedefleri vurduğu kaydedildi.

Öte yandan Lübnan yerel medyasındaki haberlerde, Kefr Şuba bölgesi ve yakın civarının yoğun şekilde vurulduğu aktarıldı.

İsrail ordusu, daha önce Lübnan'dan İsrail'deki bir askeri gözlem noktasına roketle saldırı gerçekleştirildiğini duyurmuştu.