Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2445.52
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sokaklar artık köpekler için güvenli değil!

10 Ocak 2023 18:10:44
Başıboş köpek sorunu yeni bir aşamaya geçti. Sayıları giderek artan ve gruplasan köpekler bir türlü toplanmayınca vatandaşlar kendi çözümünü üretmeye başladı. Hem köpeklerin hem de insanların güvenliği için başıboş köpeklerin acilen toplanması gerekiyor

Son zamanlarda sahipsiz köpekler tarafından saldırıya uğrayan insan sayısı oldukça arttarken, problemin çözülmemesi üzerine köpekler de hedef olmaya başladı.

Ümraniye'de bir kişi, parkı mesken tutan köpeklere ateş etti. Köpeklerden biri yararlanırken, bir kadının silahlı saldırıyı önleme çabaları kameraya yansıdı.

Türkiye'nin farklı illerinden de son zamanlarda toplu köpek ölümleri haberleri geliyor. Bu da, gelinen noktada artık köpeklerin de güvende olmadığını, hem onların hem de insanların güvenliği için acilen toplanmaları gerektiğini gösteriyor.

30'dan fazla kişi köpek saldırısı sebebiyle öldü

Öte yandan geçtiğimiz yıl, biri kuduz olmak üzere 30'dan fazla insan köpek saldırıları sebebiyle öldü. Yaralananların sayısı ise çok daha fazla. Öyle ki Gaziantep'te bir çocuğun kafa derisinin sokak köpeği tarafından koparıldı. Türkiye'nin farklı kentlerinde de kuduz karantinaları başladı.