Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sompo Sigorta'dan yeni "Çevre Dostu Kasko"

Sompo Sigorta, elektrikli ve hibrit araçlara özel olarak Çevre Dostu Kasko ürünü satışa sundu
Sompo Sigorta'dan yeni "Çevre Dostu Kasko"
05 Ekim 2023 09:20:04
Sompo Sigorta, elektrikli ve hibrit araçlara özel olarak Çevre Dostu Kasko ürünü satışa sundu

Şirketin resmi açıklamasına göre, Çevre Dostu Kasko ürünü, elektrikli ve hibrit araçlar için sunulan bir kasko çözümüdür. Bu özel kasko poliçesi, sadece aracın standart kasko ihtiyaçlarını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda aracın bataryası veya pili gibi özel bileşenleri için de koruma sağlar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sompo Sigorta Bireysel Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Ataman Kalkan, şirketin müşterilerine yenilikçi ürünler sunarak sektörde sürdürülebilirlik alanında örnek oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

İklim değişikliğinin, günden güne sonuçlarının daha net görüldüğü önemli bir sorun olmaya devam ettiğini aktaran Kalkan, "ABD Enerji Bakanlığı'nın 2021 yılında yayınladığı rapora göre tüm dünyada taşıtlar her yıl neredeyse 1,5 milyar metrik ton sera gazı salımına neden oluyor. Bu da iklim değişikliğiyle mücadelede elektrikli ve hibrit araçlara yönelmenin önemli bir fark yaratacağını gösteriyor." ifadesini kullandı.

Kalkan, Sompo Sigorta olarak "Yerküreye Saygı" anlayışıyla sürdürülebilirlik faaliyetlerine katkı sunmak için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni kasko ürünü, yakın gelecekte daha sık göreceğimiz doğa dostu elektrikli araçları hedefliyor. İklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir yer tutan elektrikli ve hibrit araçları güvence altına alarak teşvik edecek yeni bir kasko ürününü müşterilerimize sunuyoruz. Çevre Dostu Kasko ürünümüzle kapsadığımız birçok farklı teminatın yanı sıra elektrikli ve hibrit araçların bataryaları için de teminat sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde Çevre Dostu Kasko ürünümüzün kapsamını genişletecek yeni ek teminat içeriklerinin de hazırlığı içerisindeyiz. Gezegenimizin geleceği için yenilikçi ve sürdürülebilir ürünler geliştirmeye devam edeceğiz."