Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2446.79
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sosyal Medya Fenomenleri MİLAT için buluştu

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi, sosyal medya fenomeni Melih Esat Açıl, Üsküdar'da buluştuğu takipçilerine Milat gazetesi dağıttı.
Sosyal Medya Fenomenleri MİLAT için buluştu
02 Ağustos 2017 09:09:00
Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi, sosyal medya fenomeni Melih Esat Açıl, Üsküdar'da buluştuğu takipçilerine Milat gazetesi dağıttı.

SOSYAL Medya Fenomenleri, "Milat Oturumu"nda bir araya geldi. Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi, sosyal medya fenomeni Melih Esat Açıl düzenli olarak takipçileriyle buluşup Türkiye ve Dünya gündemini değerlendiriyor. Açıl, geçtiğimiz günlerde Üsküdar'da buluştuğu takipçilerine Milat gazetesi dağıttı ve milli medya kaynaklarının önemi konusunda 3 saat süren bir konuşma yaptı. Bu buluşmaları her ay devamlı hale getirerek gençlerin gündemden kopmamalarını ve düzenli gazete okuru haline gelmelerini amaçladığını belirten Açıl, "Milat gazetesi, yerli ve milli Türkiye'nin daha da güçlenip gelişmesi yolunda çok önemli bir işlev görüyor" dedi.

GIRGIR ŞAMATA OLMAMALI

Milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda paylaşımlar yaparak sosyal medyada etkinlik kazanan Açıl, düzenlenen "Takipçi Buluşmaları" hakkında şunları söyledi: "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki maalesef sosyal medya fenomeni dendiğinde, küfürlü paylaşımlar yapan, sürekli geyik muhabbeti döndüren, her durumu gır gır şamataya vurarak paylaşımlar yapan, Suriye'de, Kudüs'te ve diğer mazlum coğrafyalarda insanlar katledilirken tek bir paylaşım yapmayanu2026 Bununla birlikte , dışarıdaki köpeğe sahip ararken 'binlerce kere paylaşılan vs.' tarzı paylaşımlar yapan insanlar akla geliyor. Uygun çerçevede mizah yapılabilir eğlenilebilir ancak gençlerimiz o kadar kapılıyor ki gerçek gündemden bihaber, ülkesindeki gelişmelerden kopuk, 'sev genç' tarzı vurdum duymaz bir hale sürükleniyor. Bizim paylaşımlarımız milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda, motive edici, kişisel gelişime fayda sağlayacak tarzda. Hangi platformdan paylaşım yapacak olursam olayım, paylaşımda insanları faydaya, iyiliğe yönlendirecek bir boyutu var mı, buna özen göstermeye çalışırım. Biz de bunun farkında olarak söyleşiye davet edildiğinde gündem ile alakalı bir konu belirliyor ve gelen takipçilerimiz veya onların davetlisi olan arkadaşlarımız ile konu hakkında konuşma yapıyoruz, değerlendirmelerde bulunuyoruz. Yıl içerisinde de iletişim ve yeni medya alanında üniversite, lise ve STK'lara seminerlere gidiyorum, bu seminerler daha çok eğitim gibi oluyor. Söyleşi ve buluşmalarımızda ise özellikle genç kardeşlerimizde konuşma fırsatı oluyor. Birbirimize sorular soruyoruz. Konu hakkında farklı görüşleri dinliyoruz. Bu birliktelikler hitabetimizi geliştiriyor, araştırmaya sevk ediyor, ülke ve dünya gündemini yakinen takip etmemizi sağlıyor."

MİLAT'I HERGÜN OKUYUN

Konuşmasında gazete okumanın önemini vurguladı. Açıl, gençlerin gündemi hastaglerden takip ettiği bir dönem olduğuna ve bu nedenle birçok yalan yanlış haberlere, bilgilere inanıldığına değinen Açıl, yerli ve milli duruş sergileyen gazetelerin okunması gerektiğine dikkat çekti. Gelen takipçilerine Milat gazetesi dağıtıp, hergün gazete alıp, okumaları tavsiyesinde bulundu. Açıl, Milat gazetesi hakkında da şunları söyledi; "Nasıl twitterdan bir konu hakkında benim görüşlerime özellikle bakıyorsanız, ben de haberlere bakarken Milat gazetesinden istifade etmeye çalışırım. Açık, mert, sağduyulu ve abartısız bir habercilik anlayışına sahipler. Tecrübeli ve sağlam yazar kadrosunun yanında gençlere de ön açan tutumlarının olması yerli medya kuruluşlarında olması gereken bir durum. Her ay söyleşi ve buluşmalarımızda gazetede okuyup, üzerine konuşulmasını istediğiniz konuları bir dosya haline alın, ay sonları buluşmalarımızda üzerine konuşup, fikir alışverişinde bulunalım.".

Ağustos ayının ortasında Avrupa'da 15 ülkeye giderek hem kitap yazacak, hem de seminer verecek olan Açıl, oradaki deneyimlerini de Milat ile paylaşmak istediğini belirtti.