Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2398.26
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sosyal Medyada bu hafta neler oldu?

Öncelikle geçen hafta Adana'da çıkan yangından hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah'tan rahmet sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dilerim diyerek sözlerime başlamak istiyorum
Sosyal Medyada bu hafta neler oldu?
09 Aralık 2016 15:40:00
Öncelikle geçen hafta Adana'da çıkan yangından hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah'tan rahmet sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dilerim diyerek sözlerime başlamak istiyorum

Bu haftadan itibaren haftalık olarak sosyal medya gündemini siz değerli okuyucularımızla değerlendireceğiz.

Haftanın en çok konuşulan tweetlerinden birini paylaşarak başlayalım. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından yazılan mesaja karşılık vermesi ve miniğin külliyeye davet edilmesi sosyal medyanın doğru kullanımına güzel bir örnektir.

Yaşanan bu güzel gelişme sosyal medyanın gücüyle halk devlet ve bürokrasiyle görüşme, konuşma hatta tanışma şansı elde ettiğinin en somut örneklerinden biridir.

Çok teşekkür ederim sevgili Gülşah. Emeğine sağlık. Senin gibi güzel yürekli bir kızımızı bir gün inşallah Külliye'de misafir etmek isterim. https://t.co/kwNTbyMUp9

u2014 Recep Tayyip Erdoğan (@RT_Erdogan) 6 Aralık 2016

#Bozdoları kampanyası:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sosyal medyada da geniş yankı bulan boz doları kampanyasıyla bir kez daha görüldü ki Sosyal Medya toplumsal kampanyalarda bir hayli etkin.

Yüzbinlerce tweet atıldı. Yüzlerce kamu görevlisi, siyasetçi, gazeteci v.s. destek verdi. Böylelikle kampanya kar topu etkisi göstererek kısa bir zamanda büyüdü ve yüzbinlerce dolar bozuldu Türk Lirası yeni bir ivme kazanmış oldu.

Güneş Gazetesi 'nin çağrısına Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan da destek geldi#BOZDOLARI

u2014 Turgay Güler (@turgayguler) 2 Aralık 2016

Ve son olarak #EbruTireliYalnızDeğildir Hasthagıyla destek verilen ve parkta yürürken hamile olmasına rağmen karnına tekme atıldığını iddia eden Manisalı bayan bu haftanın en çok konuşulanları arasında oldu.

Konuyla alakalı 100 binden fazla tweet atıldı. Gazeteci ve yazarlar dahil yüzlerce tanınmış sima Ebru Tireli'ye destek verdi. Sözlüklerde konuyla ilgili başlıklar açılarak darp edilen Ebru Tireli'ye destek verildi.

Hazırlayan: Emin Yıldırım-SOSYAL MEDYA UZMANI