Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Aile Bakanlığından 58 bini aşkın öğrenciye ulaşım desteği

Bakan Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilk, orta ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek verdiklerini belirtti. Bu destek programının, yeni eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini ifade etti.
Aile Bakanlığından 58 bini aşkın öğrenciye ulaşım desteği
13 Eylül 2023 10:50:10
Bakan Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilk, orta ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek verdiklerini belirtti. Bu destek programının, yeni eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini ifade etti.

Geleceğin teminatı öğrencilerin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ettiklerini belirten Göktaş, şunları kaydetti:

"Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 lira olurken, şu ana kadar 10 milyon liralık kaynağı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz ulaşım desteğimizden 58 bini aşkın öğrenci yararlandı."

Toplumun her bir ferdine ulaşmaya devam edeceğiz

Ulaşım desteği ile öğrencilere ve ailelerine destek olmayı sürdürdüklerini vurgulayan Göktaş, "Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız." ifadelerine yer verdi.

1982 yılında Brüksel’de doğan Mahinur Özdemir Göktaş, lisans ve yüksek lisans eğitimini Université Libre de Bruxelles Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.

Siyasi kariyerine 2005 yılında CDH Partisi Schaerbeek Teşkilatı Başkan Yardımcısı olarak başlayarak 2006 yılında Brüksel Schaerbeek Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi.

2009 yılında gerçekleşen seçimlerde ise Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosu'na girdi. Bu görevi 2019 yılına kadar sürdürdü ve bu süre zarfında Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği gibi görevler üstlendi.

Siyasi kariyeri boyunca kadın istihdamı, kadın girişimciliği, kadına karşı şiddet, aile içi şiddet ve fırsat eşitliği, çevre ve şehircilik gibi konularda hem Brüksel Parlamentosu'nda hem de farklı STK'larla işbirliği içinde çalışmalar yürüttü. Ayrıca ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadelede de aktif bir rol üstlendi.

Mahinur Özdemir Göktaş, 2015 yılında Ermeni soykırımı iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi ancak görevini bağımsız milletvekili olarak sürdürdü.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kurulan Türkiye Demokrasi Platformu’nun ilk inceleme seyahatini Brüksel’de gerçekleştirdi ve AB ile Belçika kurumları nezdinde yapılan görüşmelerin başlatıcısı oldu.

Ayrıca "The Muslim 500" listesinde 3 yıl üst üste dünyanın en etkili Müslümanları arasında yer aldı. 2009 yılında New Arabic Woman Forum tarafından "Öncü ve Örnek Kadın Ödülü" ile ödüllendirildi ve 2019 yılında Belçika'nın en etkili 100 kadınından biri olarak gösterildi. Kral Leopold Devlet Nişanı'na da layık görüldü.

2019 yılından itibaren İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Komisyonu üyeliği görevini sürdürdü.

2020 yılında Cezayir Büyükelçisi olarak atanarak Türkiye’nin Kuzey Afrika’daki ilk kadın büyükelçisi unvanını aldı.

4 Haziran 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve başladı.

Mahinur Özdemir Göktaş, Fransızca, İngilizce ve Flemenkçe dillerini bilmektedir. Aynı zamanda evli ve 2 çocuk annesidir.

Göktaş, söz konusu destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini aktardı.