Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2394.05
BIST 100
10195.86
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Söylemleri ve eylemleri uymuyor

12 Nisan 2023 16:29:40
Geçmişte "YPG'yi terör örgütü olarak görmeyiz", "Özerklik şartını getireceğiz" gibi ifadeler kullanan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "Bizim iki kırmızı çizgimiz var, bayrağımız ve vatanımız." dedi.

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladığı günden itibaren PKK'lı elebaşları ve HDP'li siyasilerin desteğini almayı başardı. "Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?" diyen Kılıçdaroğlu HDP'yi ziyaret ederek gizli olan ortaklıklarını meşrulaştırmaya çalıştı.

Kılıçdaroğlu daha önce de, "YPG'yi terör örgütü olarak görmeyiz", "YPG mi bize saldıracak", "Özerklik şartını getireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Terör örgütüyle arasına bir türlü mesafe koyamayan Kılıçdaroğlu, PKK'dan kendisine yönelik yapılan destek açıklamalarına samimiyetsiz yanıtlar vererek, terörü sadece Türkiye'de değil tüm Orta Doğu'da bitireceklerini iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu, dün Çanakkale'de katıldığı bir etkinlikte CHP'nin iki kırmızı çizgisinin olduğunu, bunların bayrak ve vatan olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun bu söylemi akıllara daha önce CHP Genel Merkezi'nde verdiği bir röportaj sırasında başdanışmanının Türk bayrağını kaldırdığı görüntüleri getirdi.