Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sözde eski 'cumhurbaşkanlarından' Harutyunyan yakalandı

05 Ekim 2023 13:35:02
Binlerce Azerbaycanlı masumu katleden Karabağ'daki sözde Ermeni yönetimin eski "cumhurbaşkanlarından" Harutyunyan yakalanarak Bakü'ye getirildi.

Binlerce masumu katleden Karabağ'daki sözde Ermeni yönetimin eski "cumhurbaşkanlarından" Arayik Harutyunyan'ın, Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisince yakalandığı açıklandı.

Azerbaycan Başsavcılığı ve Devlet Güvenlik Servisinden yapılan ortak açıklamada, Harutyunyan'ın 3 Ekim'de Hankendi şehrinde yakalanarak Bakü'ye getirildiği açıklandı.

Harutyunyan, 2. Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'ın Gence şehrine düzenlenen ve çok sayıda sivilin ölümüne neden olan balistik füze saldırılarının emrini kendisinin verdiğini açıklamıştı.

Azerbaycan'da, Harutyunyan ile ilgili gıyabi tutuklama kararı verilmiş ve hakkında uluslararası arama kararı çıkartılmıştı.

Balistik füze saldırılarının emrini vermişti

Harutyunyan, 2020-2023 yıllarında Karabağ'daki işgalci rejiminin sözde "cumhurbaşkanlığını" yürütmüştü.

Ermenistan'ın eski Karabağ işgalci yöneticisi Araik Harutyunyan, 2. Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan'ın Gence şehrine düzenlenen ve birçok sivilin ölümüne neden olan balistik füze saldırılarının emrini verdiğini itiraf etmişti.

Azerbaycan'da Harutyunyan hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılmış ve uluslararası bir tutuklama emri yayımlanmıştı.

Harutyunyan, 2020-2023 yıllarında Karabağ'daki işgalci rejimin sahte "cumhurbaşkanı" olarak görev yapmıştı.

Ayrıca, sözde Ermeni yönetimi eski "cumhurbaşkanları" Arkadi Gukaysan ve Bako Saakyan ile "parlamento başkanı" Davit İşhanyan'ın da gözaltına alındığı bildirildi.