Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2440.00
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sözde muhalif sanatçılar Disney konusunda sessizliğini koruyor

Türkiye'deki hemen her konuda açıklama yapan sanat camiası ve sözde muhalif isimler Disney Platformunun Atatürk dizisini yayından kaldırmasına sessiz kaldı.
Sözde muhalif sanatçılar Disney konusunda sessizliğini koruyor
02 Ağustos 2023 11:50:34
Türkiye'deki hemen her konuda açıklama yapan sanat camiası ve sözde muhalif isimler Disney Platformunun Atatürk dizisini yayından kaldırmasına sessiz kaldı.

Disney Plus’ın sekiz milyon dolar harcadığı ve ABD’deki Ermeni lobisinin baskısı sonucu yayınlamaktan vazgeçtiği “Atatürk” dizisinin FOX TV'de yayınlanmasına karar verildi.

Kamuoyunun tepkisine yol açan bu kararın ardından RTÜK, Disney Plus'tan savunmasını istedi.

Hemen her olaya sosyal medya hesaplarından tepki gösteren sözde muhalifler ve sanat camiası ise Ermeni lobisine boyun eğen Disney Plus'a karşı ses çıkarmadı.

Ermeni lobileri, uzun zamandır Disney Plus’a 'savaş suçlusu ve soykırımcı' olarak gösterdikleri Atatürk’ü öven bir diziyi yayınlamaması için baskı yapıyordu.

Bu baskılar sonuç verdi ve Disney Plus, Atatürk dizisini tüm dünyanın izleyebileceği platformlarında değil sadece Türkiye’den izlenebilecek FOX TV'de yayınlama kararı aldı.thumbmaker-3_7bcb9eb432687747b5ae678bbdd50c20.jpg

RTÜK inceleme başlattı

Kamuoyunun tepkisine yol açan bu kararın ardından vatandaşlar Disney Plus üyeliklerini iptal etmeye başladı ve sosyal medyada 'DisneyBoykot' etiketi gündem oldu.

Gelen tepkiler sonrası RTÜK harekete geçerek Disney Plus'ın savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verdi.

Sözde muhalifler ve sanat camiası sessiz

Hemen her olaya sosyal medya hesaplarından tepki gösteren sözde muhalifler ve sanat camiası ise Ermeni lobisine boyun eğen Disney Plus'a karşı ses çıkarmadı.

Sosyal medyada hükümeti suçlayabilecekleri her konuda tweet atan Berna Laçin, Tarkan, Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz ve Fazıl Say gibi isimlerden tek bir tweet bile gelmediği görüldü.

Bu isimler arasında yer alan Tarkan, geçtiğimiz aylarda Disney Plus reklamında oynamıştı. Şahan Gökbakar ise Recep İvedik filminin yayın haklarını Disney'e satmıştı.

f2guba2xcaa-ijo_67c811cb6062aaa4671ce03a0671e2f1.jpgf2gubbuw4ae1e4p_4254a74deced0ed79c35f046ee302ab9.jpg

f2gucduwgaad17h_d31e8c6b572706f6b2852dc50aaa8566.jpg

f2gucepwuaa-bhd_9a1abf2894310e5010173ed9c69e0f5f.jpg

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki göstermişti;

'Utanç verici'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Disney'in Atatürk dizisini yayınlamama kararı almasına tepki gösterdi. Çelik, yaşanan skandala ilişkin yaptığı açıklamada, bu kararı utanç verici olarak nitelendirdi. ABD'deki sözde soykırım şebekesinin tarihi olayları yalan siyasetine alet ettiğini belirtti.

Ayrıca, lobilerin faaliyetlerinin Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı hiçbir hükmü olmadığını vurgulayarak, bu şebekelere boyun eğenlerin utanması gerektiğini ifade etti.

Ömer Çelik, Türk milletinin Atatürk'e olan sevgisini ve saygısını korumak adına bu karara tepki gösterdi.

'Lobinin amacı Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır'

Çelik'in Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek “Atatürk” dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir.

Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır.

Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir.

Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır.

Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın…"