Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sözde rejim komutanlarından tutuklandı

29 Eylül 2023 18:39:04
Azerbaycan, Karabağ'da gerçekleştirdiği operasyonların ardından bölgede terör suçlarına karıştığı düşünülen kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik Servisi'nin hazırladığı iddianameye göre, Manukyan'ın 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildiriye rağmen silahlı güçlerini Karabağ'dan çekmemesi ve terör ile sabotaj eylemlerine katılması tespit edilmiş. Manukyan'ın Laçın sınır kapısında Ermenistan'a geçmeye çalışırken yakalandığı açıklandı.

Açıklamada, "Organize grup tarafından terörizm faaliyetlerinde bulunmak”, “yasa dışı ateşli silahların, mühimmatın, patlayıcıların elde edilmesi, depolanması ve taşınması”, “silahlı grupların oluşturulması” ve “Azerbaycan sınırını yasa dışı yollarla geçme” suçlamaları ile hakim karşısına çıkarılan Manukyan’ın tutuklandığı aktarıldı.

Manukyan hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Vardanyan da tutuklanmıştı

Karabağ’daki Ermeni rejimin eski "devlet bakanı” Ruben Vardanyan da 27 Eylül’de Karabağ’dan Ermenistan’a geçmek isterken sınır muhafızlarınca gözaltına alına alınmıştı. Bakü’ye getirilerek hakim karşısına çıkarılan Vardanyan, “terörü finanse etme”, “yasa dışı silahlı grupların oluşumunda ve faaliyetinde yer alma” ve “Azerbaycan sınırını yasa dışı yollarla geçme” suçlamaların tutuklanmıştı.