Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2434.02
BIST 100
9936.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sözleşmeliler kadro bekliyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Meclis tatile girmeden 4B ve 4C'lilerin kadro sorunun çözülmesini istedi. Gündoğdu, binlerce sözleşmelinin hükümetten Haziran ayı içerisinde müjdeli haber beklediğinin altını çizdi.
Sözleşmeliler kadro bekliyor
31 May 2013 00:00:00
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Meclis tatile girmeden 4B ve 4C'lilerin kadro sorunun çözülmesini istedi. Gündoğdu, binlerce sözleşmelinin hükümetten Haziran ayı içerisinde müjdeli haber beklediğinin altını çizdi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA-

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptığı açıklamada, Memur-Sen Konfederasyonu olarak, 632 sayılı KHK'nin kadroya geçiş hakkı tanınan sözleşmeli personelin kapsamına ilişkin eksikliğin giderilmesine yönelik olarak TBMM'ye sunulacak düzenlemeyi, ancak 4/B ve 4/C statüsündeki bütün personelin kadroya geçirilmesini öngörmesi halinde kabul edip destekleyeceklerini ifade ederek, sözleşmeli çalışanlara verilecek kadronun Haziran ayı içerisinde sonuçlandırılmasını istedi.

"Tamamı kadro almalı"

Gündoğdu, "Konfederasyonumuzun sözleşmeli personel istihdamına son verilmesi, mevcut sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi ve kamuda sadece kadrolu personel istihdam edilmesi yönündeki talebimizi yineliyoruz" dedi.

KHK' kapsamına alınmalı

Memur-Sen'in 2011 yılında yaptığı 4. Olağan Genel Kurulu'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sözleşmeli personelin kadroya geçirileceği açıklamasının ardından 632 sayılı KHK ile yapılan düzenlemeyle 4/B kapsamındaki çalışanların bir bölümünün kadroya alındığını söyleyen Gündoğdu, "Ancak, başta yerel yönetimlerde görev yapan sözleşmeli personel olmak üzere TRT, Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personelin 652 sayılı KHK kapsamına alınmaması nedeniyle, sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin talep ve beklentiler tam olarak karşılanmamıştı" diye konuştu.

Gündoğdu, "TÜİK bünyesinde 4/C kapsamında istihdam edilen geçici personel ile diğer kurum ve kuruluşlardaki 4/C statüsündeki kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesine yönelik talep ve beklentilerle ilgili olarak ise somut hiçbir adım atılmamıştır" şeklinde konuştu.

"Meclis kapanmadan müjde vermeli"

Gündoğdu, TBMM'ye sunulacak ilgili tasarının; yerel yönetimler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TRT, Diyanet İşleri Başkanlığı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki sözleşmeli personel (4/B) statüsündeki bütün kamu görevlileri yanında başta TÜİK olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda geçici personel (4/C) statüsünde istihdam edilen bütün kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesine, KİT'lerdeki sözleşmeli personel ile kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdam edilen yüksek öğrenim mezunu personelin istekleri halinde kadroya geçmelerine ve düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra kamuda kamu görevlisi sıfatına dair tek ve temel istihdam şeklinin kadrolu statü olmasına imkan sağlayacak şekilde hazırlanmasının ve düzenlemenin en geç Haziran ayı içerisinde yürürlüğe girmesinin Memur-Sen'in teklif ve talebi olduğunu belirtti.