Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2466.63
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Stüdyo Ekipmanlarında Midi Klavye ve Referans Montörünün Önemi

Stüdyo Ekipmanlarında Midi Klavye ve Referans Montörünün Önemi
03 Şubat 2020 16:09:00

Son yıllarda teknolojinin gelişmesinden dolayı ses sistemleri oldukça kapsamlı bir şekilde ele alınmış ve sürekli olarak geliştirilerek ilerlemektedir. Günümüzde ise ses sistemleri birçok ortamda stüdyo ortamında ele alınmaya başlanmış ister yüksek seviye ister düşük seviye kayıt ve ses sistemleri çokça bulunmaktadır. Stüdyo denilince akla ilk gelen yapılan iş her ne ise yapıldığı stüdyoda üst seviye olarak yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu konuyu farklı açılardan ve stüdyolarımızda son yılarda en çok merak edilen ve tercih edilen iki farklı ürün üzerinden ele alacağım. Bu iki olmazsa olmaz ürüne geçmeden önce ev ve profesyonel olmak üzere iki önemli tip ses stüdyo tipinden bahsetmek istiyorum. Elbette tüm bu stüdyolarda ışık ve görüntüleme sistemleri de yer alabilmektedir. Home yani ev stüdyoları son yıllarda youtube ve benzeri sanal mecraların gelişmesinden dolayı birçok kişi tarafından daha kaliteli ve üst seviye kayıt almak ve proje hazırlamak için birçok yerde karşımıza çıkabilen stüdyo türüdür. Profesyonel kayıt odaklı ses stüdyoları ise sanatçı ve benzeri en ince ayrıntıya kadar ışık tutulduğu üst düzey icralara müsait ekipmanların yer aldığı kayıt ve benzeri stüdyolardır. Her iki modelde de son yıllarda en çok talep edilen ve yer bulan referans monitörü ve midi klavye yer almaktadır. Peki bu iki eşsiz ürün ses sisteminin kayıt ve yayınla odağında ne için kullanılmaktadır?

Referans monitörü aynı zamanda aktif kabin hoparlör olarak ta kabul görebileceğimiz fakat direkt olarak mikser ve benzeri olan cihazlarımız ile bağlı çalışmak için üretilen aynı zamanda bilgisayarlarımıza da bağlayarak kullanabileceğiniz çok hassas hoparlör türüdür. Referans kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiş genellikle iş başvurularında kullandığımız bize kefil olan kişiler anlamına gelmektedir. Yani bizim o işi en iyi şekilde yapabilecek kabiliyette olduğumuzu öngören ve o iş yerine bizi öneren kişilerdir. Monitör ise bilgisayarlarımızdan bildiğimiz üzere yaptığımız işlem ve benzeri şeyleri görüntülediğimiz ekran anlamına gelmektedir. Yani bu iki kelimeyi birleştirip bir ses sistemi ekipmanı olarak kullandığımız takdirde icra edilen ses projesindeki mevcut sesin en iyi en ince ayrıntılarına kadar izleyebileceğiniz yani dinleyebileceğiniz çok hassas hoparlörler olduğunu anlayabiliriz. Yani siz sıradan bir hoparlörden bir ses projesini dinlerken enstrüman ve sistemlerin seslerinin birbiri içerisinde ki uyumu neyin sesini arttırıp azaltman gerektiğini en iyi şekilde anlayamazsınız. İşte tam da bu gibi projeleriniz için referans monitörü adı verilen çok hassas sesleri algılayabileceğiniz eşsiz ve olmazsa olmaz bir stüdyo ekipmanıdır.

Referans Monitörleri İçin Tıklayınız: https://www.yonkamuzikmarket.com/studyo-hoparlorleri

Midi klavye, teknolojinin gelişmesinden dolayı birçok stüdyoda yeni nesil teknolojiyi her alanında en verimli bir şekilde özgürce kullanabileceğiniz profesyonel bir stüdyo ses ekipmanıdır. Bu muhteşem cihaz midi sisteminde üretilmiş, yani sesin temel hali ile değiş dijital boyutu için üretilen bir cihazdır. Tam bir ifade ile tuşları, padleri ve benzeri bölümleri bulunan ve her bölümüne özel efekt atayabileceğiniz muhteşem bir aygıttır. Bu muhteşem aygıtta eşsiz sesler üretebilirsiniz tek bir aygıt gibi görünse de içerisinde özellikleri kapsamında oldukça geniş bir alanda aklınıza gelmeyecek derece birçok enstrüman sesine sahip olabilmektedir. Yani midi klavyenizden ister elektro gitar sesi de alabilir ister hazır efektleri de kullanabilirsiniz. Her ne yaparsanız yapın hayal gücünüz ile sınırlı olabildiğiniz birçok markanın üzerinde sıklıkla durduğu olmazsa olmaz yeni nesil stüdyo ekipmanıdır. Oldukça kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi gereken çok karmaşık yapıdaki bu cihazı mutlaka tecrübe etmelisiniz. Ayrıca bu cihazlar dijital ses odağında üretildiği için genellikle bilgisayarlarınızda kurulu olan programlar aracılığı ile sesleri depolanır hoparlör ve benzeri aygıtlar aracılığı ile de sesler dinlenilir. Yani çoğunda üzerinde bir ses yayınlayıcı hoparlör ve benzeri mantıkta çalışan bir aygıt bulunmaz.

İster referans monitörü ister midi klavye olsun mutlaka bu ürünleri satın almadan önce profesyonel destek alınız. Mutlaka talep ettiğiniz ürünlerin kullanım yeri ve seviyenize göre olmasına özen gösteriniz. Çünkü maddi açıdan çok kapsamlı bir şekilde ele alınabilecek ürünlerdir.

Midi Klavyeler İçin Tıklayınız: https://www.yonkamuzikmarket.com/Midi-Klavye