Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2429.04
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Subliminal mesajlara karşı tek çare: Çocuklarınızla yakından ilgilenin

Uzmanlar, Metaverse'in yaygınlaştırılmaya çalışıldığına ve çeşitli semboller vasıtasıyla sanatçıların da rol model olarak kullanıldığına dikkat çekti.
Subliminal mesajlara karşı tek çare: Çocuklarınızla yakından ilgilenin
12 Ocak 2022 07:00:00
Uzmanlar, Metaverse'in yaygınlaştırılmaya çalışıldığına ve çeşitli semboller vasıtasıyla sanatçıların da rol model olarak kullanıldığına dikkat çekti.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Tüm dünya ülkeleri gibi Türkiye’yi de hedef alan küresel güçler, sapkın fikirlerini özellikle ülkeler içindeki enstrümanları vasıtasıyla toplumlara empoze ediyor. Fonladığı medya kuruluşlarını, sanatçıları ve siyasetçileri kullanarak başta LGBT olmak üzere paganizm ve satanizmi sembollerle dizilere, filmlere, programlara ve her platformda çocuk genç yaşlı demeden zihinlere sunuyor. CHP ve HDP’li belediyeler LGBT’nin sözcülüğünü ve misyonunu sürdürürken bazı erkek sanatçılar da çocuklarla oyun oynadığını ileri sürerek etek giyip poz veriyor. Toplumun bir kısmı bu durumu normal karşılarken büyük bir çoğunluk da bir yerlerden verilen kasıtlı mesajlar olarak algılıyor. Özellikle sosyal medyada sergilenen kıyafetler, semboller ve söylemleri Araştırmacı Yazar Erhan Altunay’la Stratejist Yazar Murat Akan Milat’a değerlendirdi.

MURAT AKAN_0eb166cb93fc15f719a4ff980258f702.jpeg

Sanatçıları kullanıp örgütleniyorlar

Çok yakında kasıtlı olarak metaversin yaygınlaştırılacağına dikkat çeken Murat Akan, “Sanatçıları da rol model olarak kullanıyorlar. Bunu da medya eliyle örgütlüyorlar. Tüm mesele insanlığı dinden uzaklaştırıp kafaları karıştırmak. Eski Mısır tanrıları döneminde olduğu gibi simgeler üzerinden tamamen beşerî din algısını gençlerin zihinlerine yerleştirmek istiyorlar. Geçtiğimiz gün yayınlanan maskeli programda da bu tür subliminal mesajlar verdiler. Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve Antalyaspor’un katıldığı The Land Of Legends Cup futbol organizasyonunun kupasını kazanan Fenerbahçe’ye kupayı törende kırmızı makyajlı ve elbiseli şeytani bir figür teslim etmişti” dedi.

kapak_153652_719eb9f0000862cfbfdf26e1de0202ab.jpeg

Erkeğin etek giymesi masum değil

Ünlülerin LGBT’nin de reklamını yaptığını ifade eden Akan, “Bunlar küreselcilerin projesi ve reklamını da fenomen sanatçılar eliyle yaptırıyorlar. Gençleri ‘Tarkan ve Ali Sunal bunu yapıyorsa bu yeni trend’ diye düşünmeye sevk ediyorlar. Erkeklerin etek giymesi sapkınlığın bir geleneğidir. Florida ve New York'ta küçük çocukları taciz ve fuhuş nedeniyle tutuklanan, sonra da hapiste ölen ünlü şahsın oluşturduğu ortamda da ünlü ABD’li erkeklerin etek giydiği ortaya çıkmıştı. Şimdi bu tür fotoğrafları ‘çocuklarım’ için diyerek farklı yönlere çekiyorlar, aslında çocukları cinsiyetsizliğe özendiriyorlar. Toplumun da sanatçıların da bu tutumdan uzak durması lazım” diye konuştu.

ERHAN ALTUNAY_854bd0525f5f0599863fe6d09408f9c6.jpg

Hiç mantıklı değil

Bazıları bilmeden yapmış olsa da kasıtlı olarak eski pagan sembollerini kullananların da olduğunu ifade eden Erhan Altunay, “’Maske Sen Kimsin’ yarışmasında Greenman Avrupa’nın bahar tanrısı, geyik-boynuzlu tanrı figürü, unicorn ve Avrupa’da birçok şeyin simgesi olan aslan gibi pagan sembolleri kullanılmış. Baktığımız zaman bir pagan ritüeli izliyormuşuz gibi. Bazıları ‘ne zararı var’ diye sorabilir ama bu tür şeylerin yapılması mantıklı değil. Bu sembollerin insanları nasıl etkileyeceği belirsiz. Bilgisayar oyunlarında da bu tür subliminal mesajlar çok fazla yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Çocuklarınıza ilgi gösterin

Bazı çizgi filmlerde cinsellik kullandığına dikkat çeken Altunay sözlerini şöyle noktaladı: “Çocuk bunlara maruz kalınca sürekli tablet istiyor, bir şeyler tutturuyor, çünkü izledikleri yüzünden doyumsuzluk yaşıyor. Mutlu ve mesut aile çok önemli. Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın, ilgilenin, dikkatli olun. Bu tür zararlı sembollerden ve mesajlardan korunmanın tek yolu özellikle psikolojik olarak sağlıklı ailelerin çocuklarıyla ilgilenmesidir.