Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Suikast emrini Semih Terzi verdi

Darbe teşebbüsü sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan FETÖ'nün suikast timi hakim karşısına çıktı. Davanın 2 numaralı sanığı Sönmezateş, suikast görevini darbeci Semih Terzi'nen aldığını söyledi.
Suikast emrini Semih Terzi verdi
21 Şubat 2017 10:03:00
Darbe teşebbüsü sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan FETÖ'nün suikast timi hakim karşısına çıktı. Davanın 2 numaralı sanığı Sönmezateş, suikast görevini darbeci Semih Terzi'nen aldığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari 44'ü tutuklu olmak üzere toplam 47 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. Adliye sarayındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle daha uygun olduğu belirtilen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda görülen ilk duruşmaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 avukatı ile sanık avukatları, şehit polislerin yakınları katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın "Bu teşebbüs aynı zamanda ülkeyi işgal girişimiydi. Bu anlamda ayrı bir öneme sahip. Başka önemli bir husus ise ilk defa tarihimizde TSK mensupları tarafından bir başkomutana, cumhurbaşkanına yönelik suikast girişiminin söz konusu olması. Bu anlamda da bu dava tarihimizde emsali olmayan bir dava olarak öne çıkıyor" dedi.

Sözmezateş FETÖ'cü değilmiş!

Duruşmanın öğleden sonraki kısmında mahkeme heyeti, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminin planlayıcı olduğu iddia edilen ve darbe girişiminin başarılı olması halinde atama listesinde "MİT başkanı" olarak görevlendirildiği belirlenen davanın iki numaralı sanığı Gökhan Şahin Sönmezateş'in ifadesini aldı. , Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek için değil, derdest ederek Ankara'ya götürmek için Marmaris'e gittiklerini iddia ederek suçlamaları kabul etmeyen Sönmezateş FETÖ'cü değilim. Tuzağa düşürülerek oraya gönderildik. Gülen'in 'mesih' veya 'Peygamber' olduğuna inanmıyorum. Bu sapkın bir düşünce" dedi.

Görevi Semih Terzi verdi

TSK'nın emir komutası içerisinde ihtilal yapıldığını düşünerek hareket ettiğini iddia eden Sönmezateş, görevden ilk olarak 11 Temmuz'da, açık görevden ise 13 Temmuz'da haberinin olduğunu savunarak, Görevi bana Semih Terzi verdi. Uçuş ekibine operasyonla ilgili bilgi vermedim. 'TSK yönetime el koydu' dediğimde uçuş ekibi helikopterlerin başındaydı. Görevin Genelkurmay Başkanlığından geldiğini söyledim. Ekibe sadece koordinatları verdim. Ekipteki herkes görevi kendi komutanlarından alıp gelmişti" dedi.

FETÖ Game Over

Davanın görüldüğü konferans salonunun yakınında toplanan çok sayıda vatandaş, taşıdıkları Türkçe ve İngilizce dövizlerle protesto gösterisi yaptı. Feto aleyhine slogan atan protestocular, "Vatan milletindir, darbecilerin değil", "Bu milleti diz çöktüremezsiniz", "İdam isteriz" gibi yazıların bulunduğu dövizler taşıdı. Gösteriye katılan vatandaşlardan bazılarının İngilizce olarak "FETÖ Game Over" (FETÖ oyun bitti), "Gülen you have innocent blood in your hand" (Gülen elinde masum kanı var), "We know the enemy" (Düşmanı tanıyoruz) yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.