Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Suriye'de demokrasi yoksa bu Türkiye'nin sorunu mu'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Suriye'de demokrasi yok. Suriye'de demokrasi yoksa bu sadece Türkiye'nin sorunu mu' dedi.
'Suriye'de demokrasi yoksa bu Türkiye'nin sorunu mu'
27 May 2013 18:30:00
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Suriye'de demokrasi yok. Suriye'de demokrasi yoksa bu sadece Türkiye'nin sorunu mu' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Organize Sanayi Sitesi ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odasını (BTSO) ziyaret etti. Kılıçdaroğlu BTSO'da yaptığı konuşmada, siyasal iktidarın temel görevinin sanayicinin, tüccarın önündeki engellleri kaldırmak olduğunu söyledi.

"Suriye politikası Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına çeken politikadır" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Biz yönümüzü 1071'den beri batıya dönmüş bir milletiz. İlk kez Ortadoğu'nun bataklığına giriyoruz. Ne işimiz var orda bizim. Suriye'de demokrasi yok. Suriye'de demokrasi yoksa bu sadece Türkiye'nin sorunu mu? Suudi Arabistan'da demokrasi mi var. İran'da, Katar'da demokrasi mi var. En uzun sınırımız Suriye ile. Yol geçen hanına dönmüş. Kimin gidip geldiği belli değil. Kaç Suriyeli'nin Türkiye'de olduğu belli değil. Böyle dış politika olur mu? 52 insan hayatını kaybetti. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Birilerinin hesap sorması lazım."

Kılıçdaroğlu, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Suriye konusunda bugün öneriyi getiren, Amerika ile Rusya'nın üzerinde anlaştığı öneriyi ilk getiren parti biziz. Hükümete bizzat kendi imzamla Başbakana çözüm önerisi gönderen siyasi partinin genel başkanıyım. Uluslararası bir Suriye konferansını toplayın ve sorunu siz çözün dedik. Türkiye'yi bölgede lider yaparsınız böylece. Çatışmaya değil, barışa ön ayak olun. Birilerinin eline silah verip Suriye'ye göndermek değil. Tam tersine Suriye'nin iç çatışmasını sonlandırıp barışın o bölgeye gelmesini sağlayın. O zaman daha güçlü olur Türkiye ama dinlenmedi. Gidildi Amerika'ya, dönüldü, şimdi tıpış tıpış Cenevre'ye gidelecek. Oysa biz bunu daha önceden söylemiştik. Devletin bir politikası vardır, adı da dış politikadır. Dış politikanın milli olması lazım. Adı üstünde milli. Milli politika nedir? Öyle bir politika izleyeceksiniz ki ülkenin çıkarları üzerine inşa edilecek. Yanlış yaparsanız onun bedeli çok ağır olur."