Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Suruç'ta bir patlama daha

Şanlıurfa'nın Suriye ile sınırı bulunan Suruç ilçesine önceki gün top mermisi düşmesinin ardından bugün bir patlama daha meydana geldi.
Suruç'ta bir patlama daha
29 Eylül 2014 15:07:00
Şanlıurfa'nın Suriye ile sınırı bulunan Suruç ilçesine önceki gün top mermisi düşmesinin ardından bugün bir patlama daha meydana geldi.
IŞİD ile PKK arasındaki çatışmalar Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde devam ediyor. Çatışmaların yaşandığı bölgeden atıldığı değerlendirilen havan havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi'nde konuşlanan Türk askeri ve basın mensuplarının 100 metre uzağına düştü.
İKİNCİ HAVAN BARINMA MERKEZİNİN YANINA
Aradan 5 dakika geçtikten sonra ikinci havan mermisi de Suriyeli Kürtler için geçici barınma merkezi yapılan Süleyman Şah Dostluk Parkı'nın yakındaki boşluğa düştü. Çevredeki vatandaşların kısa süreli panik yaşadığı patlama sırasında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.
Patlamanın yaşandığı bölgeye ise tank ve zırhlı araçların konuşlandığı görüldü. Bu arada Kobani'de patlama sesleri yükselirken, şehir merkezini toz bulutu kapladığı görüldü.
SINIRA GİDEN YOLLAR KAPATILDI
Çatışmaların sürdüğü Kobani'ye ulaşımı sağlayan yollarda ise bugün alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Suruç'un birçok noktasında polis ve jandarma kontrol noktaları oluştururken, Mürşitpınar Sınır Kapısı'na araçla geçişlere de izin verilmiyor. Gazetecilerin de sınır hattına gitmesine izin vermeyen güvenlik güçleri sadece Kobani'ye geri dönmek isteyen Suriyelileri kimliklerini göstermelerinin ardından yaya olarak Mürşitpınar Sınır Kapısı'na gönderiyor.
HENDEK KAZILIYOR
Çatışmaların ardından ülkesini terk eden Suriyelilerin geçişinin yapıldığı Yumurtalık bölgesinde ise dün yağan yağmur sonrası oluşan çamur nedeniyle araçlar hareket edemeyince, bölgede çalışmalara ara verildi. Halen bölgede iş makineleri ile alanın temizlenmesine çalışılırken, az sayıdaki Suriyelinin ise ilerleyen saatlerde Türkiye'ye alınacağı kaydedildi. Bu arada Suriyelilerin sınır hattında bulunan araçların alımı için aynı bölgede park etmelerine yönelik çalışma da sürdürülüyor. Sınır hattının yanındaki boş arazinin etrafında birkaç metre genişliğinde ve derinliğinde hendek kazılırken, aradaki alana araçların konulacağı ve trafiğe çıkmalarına kesinlikle izin verilmeyeceği de bildirildi.
300 KİŞİ SINIRA YÜRÜDÜ
Bu arada son günlerde artan çatışmaların ardından kendilerine 'Barış Anneleri İnisiyatifi' adını veren ve HDP'lilerin de desteklediği çoğunluğu kadın 300 kişilik kalabalık, sloganlar eşliğinde Suriye sınır hattına yürüdü. Çatışmaların yoğunlaştığı Mert İsmail bölgesinde sınır hattına yürüyen kalabalık, çatışmaların son bulması dileğinde bulunurken, sınır hattındaki bazı noktalarda YDGH üyelerinin kimlik kontrolü yapması da dikkat çekti.