Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.05
Gram Altın
2469.38
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

SUSUZ ARABA NASIL YIKANIR?

​Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan sorulardan biri susuz araba nasıl yıkanır? konusudur. Su kullanmadan araç yıkamak bazıları için çok zahmetli gibi görünse de aslında hem pratik hem de tasarruf sunan bir yöntemdir.
SUSUZ ARABA NASIL YIKANIR?
03 Haziran 2023 13:30:00
​Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan sorulardan biri susuz araba nasıl yıkanır? konusudur. Su kullanmadan araç yıkamak bazıları için çok zahmetli gibi görünse de aslında hem pratik hem de tasarruf sunan bir yöntemdir.

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan sorulardan biri susuz araba nasıl yıkanır? konusudur. Su kullanmadan araba yıkamak bazıları için çok zahmetli gibi görünse de aslında hem pratik hem de tasarruf sunan bir yöntemdir.

Susuz araç yıkama her geçen gün daha fazla popülerlik kazanıyor. Neredeyse birçok kişi bu yöntemi uygulayarak araç temizliği yapmaya başladı. Adından da anlaşıldığı üzere su kullanmadan, doğal ürünlerle aracın temizlenmesi işlemi olarak ön plana çıkan bu yöntem susuz araç temizliği olarak adlandırılıyor. Araba temizliği kişinin kendi tercihleri ve uygulama yöntemleri doğrultusunda değişkenlik gösteriyor. Her kullanıcı aracına yaptığı bakım ve temizliği kendi imkanlarına göre yapıyor. Ancak hemen hepsinin ortak kullandığı temel ürün su olarak öne çıkıyor. Zaten araç yıkama dendiğinde direkt olarak akla su geliyor. Bu yöntemi ilk kez duyanlar su olmadan aracın yıkanma olasılığına akıl erdiremese de işin içine girdiğinde bu yöntemi neden daha önce keşfetmediğini sordular konuma geliyor. Peki susuz araç yıkama nasıl yapılır? Susuz araç yıkama makinası kullanmaya gerek var mı? Evde susuz araç yıkama nasıl olur? İşte merak edilen her şey..

susuz yıkama_d63713c8bc2733994418e2ede48efcf2.jpg

SUSUZ ARAÇ YIKAMA NASIL OLUR?

Araç sahiplerinin son zamanlarda en fazla merak ettiği konu susuz araç yıkama nasıl olur? sorusu olarak ön plana çıkar. Bu yöntemi uygulayan birçok kişi susuz araç yıkama işleminin diğer yıkama türlerine göre çok daha pratik olduğunu söyler. ancak susuz araç yıkama işlemi araç üzerinde bulunan tüm kir ve toz durumlarında uygulanmaz. Aracın dış yüzeyinde meydana gelen tozlar kolaylıkla arındırılabilir olan türden ise susuz yıkama yöntemi ile temizlik yapılabilir. Ancak araç üzerinde bulunana zorlu kirler, çamur lekeleri susuz yıkama ile giderilemez. O yüzden susuz araç yıkama yapacaksanız öncelikle aracınız üzerinde yoğun oranda çamur ve kir olmadığından emin olun. Çok fazla çamura bulanmış bir aracı susuz yıkamaya çalışmak araç üzerinde çiziklerin meydana gelmesine sebep olabilir. Bu nedenle susuz yıkama işlemi yalnızca toz oranı az olan, fazla kirlenmemiş araçlara uygulanabilir. Bunun için yapılması gereken şey içerisinde kimyasal bulunmayan tamamen bitkisel olarak üretilen ürünler seçmektir. Sus ve sabun kullanımına gerek kalmadan hazırlanmış olan bitkisel ürünlerle aracınızı temizleyebilirsiniz. Temizlik aşamasına geçerken ilk olarak kirli yüzeye temin ettiğiniz ürünü püskürtün ardından yine araç yüzeyini çizmeden silmeye yarayan bir mikrofiber bez yardımıyla ovalama işlemine geçin. Susuz yıkama için seçtiğiniz ürünlerde cila olup olmadığını da inceleyin. Böylece yıkama işleminden sonra aracı tekrar cilalama zahmetinden kurtulun.

susuz araç yıkama_1c4f9facdb1c2d306074eb47a33b7b86.jpg

SUSUZ ARABA YIKAMA İÇİN SEÇECEĞİNİZ ÜRÜN NASIL OLMALI?

Susuz araba yıkama için seçeceğiniz ürün nasıl olmalı? sorusu da yine merak edilen konuların başında yer alıyor. Sudan ve zamandan tasarruf etme imkanı sunana susuz yıkama yöntemi, her açıdan kolaylık sunuyor. Araç sahiplerinin susuz araba yıkama için izlemesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir;

  • Susuz araç yıkama için doğru ürün seçin; seçtiğiniz ürünün susuz yıkamaya uygun olup olmadığını kontrol edin.
  • Ek parlaklık için susuz araba yıkama maddesi alın; birçok susuz araba yıkama ürün içerisinde parlatma etkili maddelere yer verir. Özelikle araç yıkama sonrasında cila yapmaya özen gösteriyorsanız satın aldığınız ürün tüm işlevi kendisi karşılar ve size daha fazla zaman kalır.
  • Seçtiğiniz üründe aracın güneş ışınlarından korunmasını sağlayacak UV engelleyici formülü tercih edin; güneş yanıkları araç üzerinde kötü görünüme sebep olur. Bu yüzden kullanacağınız üründe UV engelleyici madde bulunması aracınızın zararlı güneş ışınlarından etkilenme oranını azaltır.
  • Susuz yıkama için tercih ettiğiniz ürünün hem organik hem de çok yönlü olduğundan emin olun; tüm özellikleri bir arada sunan ürünler her açıdan daha fazla kullanım olanağı sunar.