Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2390.74
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tarım Bakanlığı'ndan müjde! Köyüne dönene 300 koyun

Tarım Bakanlığı müjdeli haberi verdi. Çiftçiler 300 damızlık koyun alabilecek. Alınacak 300 damızlık koyun için ödeme yapılamayacak. Peki 30 damızlık koyun almanın şartları neler, kimler yararlanabilir?
Tarım Bakanlığı'ndan müjde! Köyüne dönene 300 koyun
06 Şubat 2018 11:15:00
Tarım Bakanlığı müjdeli haberi verdi. Çiftçiler 300 damızlık koyun alabilecek. Alınacak 300 damızlık koyun için ödeme yapılamayacak. Peki 30 damızlık koyun almanın şartları neler, kimler yararlanabilir?

Vatandaşlar 300 damızlık koyunun nasıl alınabileceği ile ilgili araştırmalara başladı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak" dedi. İnternet üzerinden yapılan araştırmalarda detayları arayan okuyucularımız için haberimizi derledik.

Bu 300 damızlık koyunu almak için ne yapmak gerek? 300 damızlık koyun alma şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

300 DAMIZLIK KOYUN İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından daha öncede yapılan açıklamada ailelere hayvancılık konusunda destek olunacağı açıklanmıştı. Köyden kente göçü önlemek adına hayvancılık için verilecek desteğin de detayları ortaya çıkıyor.

Tarım Bakanı Fakıbaba, her aileye verilecek küçükbaş hayvan sayısına dair detayları açıkladı.

Çiftçi ailelere 300'er adet damızlık koyun verileceği belirtildi. Damızlık koyun alan aileler için ayrıca asgari ücret ödemesi de yapılacak. Sigortası da yapılacak olan çalışma ile ilgili olarak başvurular Tarım Bakanlığı tarafından başlayınca sizleri ayrıca bilgilendireceğiz.300 damızlık koyun alma şartları nelerdir? Her aileye verilecek damızlık koyun ile ilgili olarak çiftçilerden sadece arazinin tapusu ipotek altına alınacak. Başvuru şartları ile ilgili olarak çok zorlayıcı veya farklı hüküm olmayacak. Ailenin köyde çiftçi olması yeterli.300 damızlık koyun haricinde ne destek verilecek? Çiftçi ailelere 300'er damızlık koyunun yanı sıra sigorta ve maaş desteği de verilecek. Ayrıca veterinerlik hizmetleri de sağlanacak. Yem ve ilaç desteği de sağlanacak

AHMET EŞREF FAKIBABA GARANTİ VERİYOR

Tarım, Hayvancılık ve Gıda Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba 300 damızlık koyun için köylülere garanti de veriyor. İşte Bakan Fakıbaba'nın müthiş projeyle ilgili söyledikleri : "Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak.

BÜYÜYEN YAVRULAR NE OLACAK?

Doğacak yavrular da çiftçinin olacak. Geri ödemeler ise 300 tane yavrunun doğması ile başlayacak. Doğan yavrular erişkin olup satışı yapılınca ister ödeme yapıp borcundan düşülecek isterse erkekler kesime gönderilecek. Fiyat garantisi de olacağından çiftçi zarar etmeyecek.Şehirde asgari ücretle zor şartlarda çalışacağına köyünde çiftçilik yaparak hem maaşını alacak hem de işinin patronu olacak diyen Fakıbaba köyden kente göçün engelleneceğini hedefledi.

-ŞARTLAR NELER : 300 damızlık koyun için başvuru şartları çok zorlayıcı olmayacak. Ailenin köyde çiftçi olması yeterli sayılacak. -TAPUYA İPOTEK : Devlet 300 damızlık koyunu ailelere köydeki arazi tapusuna ipotek koyarak teslim edecek. Gerekli olan tek şey de bu... -KAY KOYUN VERİLECEK : Damızlık koyun sayısı 300. Bu her aileye verilecek olan sayı. Değişmeyecek. -AİLELERE EK ÖDEME VAR MI? : Çiftçi ailelere 300'er damızlık koyunun yanı sıra sigorta ve maaş desteği de verilecek. Koyun verilen kişi asgari ücret maaşı alacak. Ayrıca koyunlar için veterinerlik hizmetleri ücretsiz olacak. Yem ihtiyacını da devlet karşılaycak. -BORÇ ÖDEMESİ NASIL OLACAK : Geri ödeme yavrular doğduktan sonra olacak. Aileler yavruları devlete ya da isterlerse kendileri satarak 300 damızlık koyunun parasını ödeyebilecekler. Fiyat garantisi de olacağından çiftçi zarar etmeyecek.

GIDA VE TARIM BAKANLIĞI SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

ŞEHİRDE TEMİZLİK YAPACAĞINA KENDİ İŞİNİN PATRON OL

-Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210 bin lira eder. Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir, borcundan düşülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Hem maaşı al hem kendi işinin patronu ol diyoruz. Bu istihdamı da artıracak."

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

Ahmet Eşref Fakıbaba, 16 Aralık 1951 tarihinde Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu. Birecik Lisesi'ni başarıyla tamamlayıp, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Buradan 1975 yılında mezun oldu. 1982'de İstanbul Taksim ilkyardım hastanesinde genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başladı. 2 yıl Başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yaptı. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu. 1994-2004 yılları arasında 11 yıllık başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı. 2009'da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerde 77.997 oy alarak (yüzde 44) Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı seçildi.

Daha sonra Saadet Partisi'ne katıldı ancak Numan Kurtulmuş'un ayrılışını gerekçe göstererek partiden istifa etti. 22 Ocak 2013'de AK Parti Grup Toplantısı'nda Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti rozetini kendisine takmasıyla yeniden partiye katıldı.

2015 milletvekili genel seçimlerinde de Şanlıurfa milletvekili seçildi. Ahmet Eşref Fakıbaba evli ve 3 çocuk babasıdır.