Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.51
Gram Altın
2383.85
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TDV depremzedeleri yalnız bırakmadı

6 Şubatta meydana gelen depremin yaraları sarılırken bir çok sosyal yardımlaşma dernekleri bölge halkını yalnız bırakmıyor. Son olarak Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Hatay'ın Samandağ ilçesinde depremzedelere gıda ve hijyen kolisi dağıtıldı.
TDV depremzedeleri yalnız bırakmadı
04 Ağustos 2023 14:10:06
6 Şubatta meydana gelen depremin yaraları sarılırken bir çok sosyal yardımlaşma dernekleri bölge halkını yalnız bırakmıyor. Son olarak Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Hatay'ın Samandağ ilçesinde depremzedelere gıda ve hijyen kolisi dağıtıldı.

Hatay Müftüsü Mevlüt Topçu, Vakıflı Mahallesi'ndeki Gastronomi Konteyner Kent'te düzenlenen yardım dağıtım programında, 6 Şubat'taki depremlerden sonra Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) afetzedelere destek sağlamak için çaba harcadığını belirtti.

Topçu, program kapsamında toplam 10 bin 700 gıda ve hijyen kolisinin dağıtıldığını ve bu rakamın 15 bine ulaştırılacağını açıkladı. Amacın depremzedelerin yaralarını bir nebze de olsa sarmak ve acılarını hafifletmek olduğunu vurguladı. Aynı zamanda manevi anlamda da hocaların depremzedelerin yanında olduğunu ifade etti.

Mavi yeleklilere büyük hürmet gösteriyorlar

Topçu, depremlerde vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, şunları kaydetti:

"Emeği geçen başta Türkiye Diyanet Vakfımızın çok değerli ekibi olarak burada bulunan kardeşlerimize ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın mensuplarına kalbi şükranlarımı iletiyorum. İyi ki varsınız çünkü biz sizlerle güçlüyüz. Sahadaki kardeşlerimiz mavi yeleklileri gördükleri zaman gerçekten muazzam bir hürmetle ikramla karşılıyorlar. Ellerinde avuçlarında ne varsa onlara ikram etmeye çalışıyorlar. Bu da milletimizin aslında ne kadar iyiliksever insanlar ve misafirperver olduklarını gösteriyor. Bu, muazzam kardeşliğin ve dayanışmanın bir örneğidir. Devlet millet el birliği içinde, büyük yaraları sarma ve afeti kaldırma adına mücadele ediyoruz. Devletimiz tüm kurumlarıyla sahada ve kardeşlerimizin her daim yanlarında."

turkiye-diyanet-vakfi_87aa110a5f47b011413e82c54bd6c570.jpg

Türkiye Diyanet Vakfı

Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi bir vakfıdır ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlıdır. Vakıf, 1975 yılında kurulmuş olup İslami ve insani yardım faaliyetleri yürütmektedir. Başlıca hedefleri arasında sosyal yardımlar, eğitim, sağlık ve diğer insani yardım alanlarında faaliyet göstermek ve ihtiyaç sahibi insanlara destek olmaktır.

Türkiye Diyanet Vakfı, çeşitli afet ve doğal felaketlerde yardım dağıtımı gerçekleştirerek afetzedelere maddi ve manevi destek sağlamaktadır. Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında düzenlediği projelerle eğitim, sağlık, barınma, gıda ve diğer insani yardım alanlarında faaliyet göstermektedir. İslami ilimler alanında eğitim veren okullar ve kurumlar da vakfın faaliyetleri arasındadır.

Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye'de 1.003 şubesiyle ve dünya genelinde 149 ülkede faaliyet gösteren bir vakıftır. 1967 yılında inşaatına başlanan Ankara Kocatepe Camisi'nin tamamlanmasıyla hizmete açılmıştır. O tarihten itibaren Türkiye genelinde 3.817 cami, 2.866 Kur'an kursu inşa ederken, 25 ülkede 100'ü aşkın cami ve okul projelerine de imza atmıştır.

Türkiye Diyanet Vakfı, 44 ciltlik İslam Ansiklopedisi gibi birçok eser yayımlamış ve 1983 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da Türkiye Kitap ve Kültür Fuarları düzenlemiştir.

Doğal afetler, kıtlık, savaş ve kriz gibi durumlarda etkilenen bölgelere yardım götürmüş, Ramazan aylarında iftar çadırları kurarak muhtaç insanlara destek olmuş ve Kurban Bayramlarında kurban kesim projeleriyle yardımlarını sürdürmüştür.

Türkiye Diyanet Vakfı, sosyal sorumluluk projeleri ve yayınlarla İslam kültürünün yayılmasına katkıda bulunarak, yardım ve hizmetlerini geniş bir coğrafyada sürdürmektedir.