Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tel Aviv'de binlerce İsrailli katil Netanyahu'yu istifaya çağırdı

24 Mart 2024 09:28:56
Savunma Bakanlığı'nın önünde dört ayrı noktada ateş yakarak protesto düzenleyen göstericiler, polis ve itfaiyenin yangına müdahalesini engellemek için insan zinciri oluşturarak önlem aldı.

Tel Aviv'de binlerce İsrailli, Gazze'ye yönelik saldırıların devam ettiği sırada Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim talebiyle protesto düzenledi.

İsrail'deki hükümet karşıtı protestolar son günlerde yeniden artış gösterdi. Hükümet karşıtı gruplar, Gazze'deki savaş, esirlerin geri getirilmesi için siyasi iradenin yetersizliği gibi konuları gerekçe göstererek ülkenin en sağcı hükümetinin istifası ve erken seçim taleplerini dile getirdi.

Hükümet istifa sloganları attılar

Hayfa, Batı Kudüs ve Netanyahu'nun konutunun bulunduğu Kayserya'da, hükümet karşıtı ve esirlerin serbest bırakılması talepleriyle protestolar düzenlendi.

Başkent Tel Aviv'deki protestolar ise öne çıktı. Polisin demir bariyerlerle kapattığı Kaplan Caddesi'nde binlerce protestocu toplandı. Platformda aktivistler hükümeti eleştirirken, protestocular Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçilere yönelik eleştirilerini pankart, afiş ve dövizlerle dile getirdi.

Protestocular, "Hükümetin istifası" sloganları atarak, güvenlik güçlerinin demir bariyerler ve otobüslerle kapattığı Menachem Begin Caddesi'ne doğru yürüdü. Bu sırada bazı çatışmalar yaşandı.

Sen baştasın sen suçlusun

Protesto alanında Netanyahu'nun kanlı yüzünün yer aldığı pankartlarla birlikte "Suç Bakanı" yazılı pankartlar da dikkat çekti. Ayrıca, "Sen baştasın sen suçlusun" afişleri ve "Bibi Escobar" yazılı dövizler de görüldü.

Aynı zamanda Savunma Bakanlığı önünde de İsrailli esirlerin serbest bırakılması çağrılarıyla bir gösteri düzenlendi. Göstericiler, "Hepsi hemen eve!", "Hey Joe! Biden, onları kurtarmamıza yardım et", "Yardım!" yazılı dövizler taşıyarak taleplerini dile getirdi.

Göstericier ateş yaktı

Savunma Bakanlığı önünde ateş yakan protestocular, polis ve itfaiye müdahalesini engellemek için önlem aldı. Bu arada Tel Aviv'in ana arteri Ayalon Otoyolu'nda kuzey istikametteki trafiği kapattılar. Bazı eylemciler gözaltına alındı.

Netanyahu'nun konutunun yakınında da hükümet karşıtı protestolar düzenlendi. Göstericiler erken seçim taleplerini yinelerken, polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.