Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2390.07
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Terör mağdurlarına yardımlar sürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur olan bölge halkına yardımların sürdüğünü dile getirerek, 'Milletçe dayanışma içerisindeyiz' dedi.
Terör mağdurlarına yardımlar sürüyor
13 Şubat 2016 10:49:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur olan bölge halkına yardımların sürdüğünü dile getirerek, 'Milletçe dayanışma içerisindeyiz' dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler koordinasyonunda AK Parti İl ve İlçe teşkilatları ve Belediye Başkanlıkları terörden mağdur olan vatandaşlara yönelik geniş kapsamlı yardım kampanyası başlattı. Zor günler geçiren bölge halkının yaralarını sarmak amacıyla Keçiören Belediyesi'nin topladığı yardım malzemeleri gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Şırnak'ın Silopi ilçesine gönderildi.

"Devletimiz tüm imkanlarını seferber etti"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, terörden mağdur olan vatandaşlar için devletin her türlü imkanını seferber ettiğini dile getirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genel Başkan Yardımcılarından aldıkları talimatlar ile yardım seferberliğinin devam ettiğini kaydeden Başkan Ak, "Silopi'de mücadele eden kardeşlerimize bu milletin dualarıyla ve gönülleriyle beraber olduklarını, bu mücadelenin milletin mücadelesi olduğunu göstermek adına yardım değil birer hediye gönderiyoruz. Bölgede mağdur halkla alakalı da hükümetimizin yardım çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Milletçe dayanışma içerisindeyiz" dedi.

"Yardımlarımız sürüyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, ise Türkiye'nin son zamanlarda terörle terbiye edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini hazmedemeyenlerin terörü millet iradesine karşı kullanmak istediğini söyleyen Özdağ, demokrasiyi faşizm, barışı savaş olarak algılayanlara karşı da Türkiye Cumhuriyeti devletinin gereğini yaptığını ifade etti. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler olarak bölge halkına yardım etmek amacıyla yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Özdağ, Silopi, Cizre ve Sur'da sokağa çıkma yasağının sürdüğünü hatırlattı. Bölgede 100 bine yakın kişi ve 10 bine yakın ailenin başka yerlere taşındığını kaydeden Özdağ, PKK zulmünden dolayı evini tek eden ailelerin nereye taşınırlarsa taşınsın Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları'na, kaymakamlıklara, valiliklere müracaat ettikleri takdirde bin lira kira yardımı alacaklarını sözlerine ekledi.

"Bölge halkının ihtiyaçları dikkate alınmalı"

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler olarak bölge halkının ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Özdağ, 8 ilin de bu konuda görevlendirildiğini söyledi. Özdağ konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bölgede mağdur olan vatandaşların battaniye, havlu, kuru bakliyat, mutfak malzemeleri, elektrikli soba, çocuk maması, çocuk bezi ayrıca küçük de olsa hediyelere ihtiyaçları var. Biz AK Parti ilçe teşkilatlarımız ve illerimizle görüşerek şu ana kadar bölgeye 18 tır gönderdik. Bugün itibariyle 45 tır oldu ve onlarda yola çıktılar. Emniyet güçlerimiz şu anda bölgede PKK'ya karşı ciddi bir mücadele veriyor. Bugün Keçiören'den yola çıkan yardım tırımız hediyelerimiz de Silopi'ye gidecek. Emniyet mensuplarımızın ailelerine küçük bir hediye, onlar inşallah bizim azımızı çok kabul etsinler. Devletimiz onlara bakıyor, bakmaya da devam edecek. Bölgedeki vatandaşlarımıza da 48 bin konut inşa edilerek daha sağlıklı ortamda barınmaları sağlanacak. Operasyonlar bittiğinde kira yardımları, aile yardımları bitecek şeklinde bir algı oluşturuyorlar. Vatandaşlarımız evlerine taşınana kadar vatandaşlarımız bu yardımları alacaklar. "dedi.