Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Terör örgütlerinin hepsi taşerondur

Hukukçular Derneği tarafından düzenlenen 'Türkiye Sivil Anayasasını Arıyor' paneli ve Yılın Hukukçusu ödül töreni gerçekleştirildi. Yılın Hukukçusu ödülü Savcı Mehmet Selim Kiraz'a verildi.
Terör örgütlerinin hepsi taşerondur
06 Nisan 2015 00:00:00
Hukukçular Derneği tarafından düzenlenen 'Türkiye Sivil Anayasasını Arıyor' paneli ve Yılın Hukukçusu ödül töreni gerçekleştirildi. Yılın Hukukçusu ödülü Savcı Mehmet Selim Kiraz'a verildi.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Beyazıt Yerleşkesinde düzenlenen Hukukçular Derneği Olağan Genel Kurulu, 'Türkiye Sivil Anayasasını Arıyor' paneli ve Yılın Hukukçusu ödül töreni gerçekleştirildi. Panele Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Milletvekili Bekir Bozdağ, Gazeteci Mustafa Karaalioğlu, Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Prof. Dr. Abdurrahman Eren ve Prof. Dr. Faruk Bilici de katıldı.

Türkiye yeni bir anayasa istiyor

Hukukçular Derneği Başkan Vekili Av. Mehmet Sarı'nın yaptığı açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Moderatör Mustafa Karaalioğlu, "Her ideoloji ve referanstan gelen talep doğrultusunda Türkiye yeni bir anayasaya ihtiyaç duymaktadır" şeklinde konuştuktan sonra söz alan Abdurrahman Eren, sivil bir anayasa ihtiyacının tartışılmaz bir gerçek olduğunu ifade ederek, tarafsız anayasa mümkün müdür sorusuna açıklık getirdi. Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, anayasa çalışmalarının 2011'de başladığının altını çizerek şöyle konuştu: "İlk defa dört siyasi parti altmış maddede anlaşma sağladı. Fakat daha sonra çalışma akamete uğradı. Mecliste tüm partilerin mutabakatıyla anayasa yazılmayacağı anlaşıldı." Türk toplumunun hassas olduğu konularda kasıtlı yönlendirilme yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Faruk Bilir, "Federal yapı ve diktatörlük söylemleriyle algı oluşturmaya çalışıyorlar. Başkanlık sisteminde böyle bir durum söz konusu değildir" dedi.

Artık alnımız yukarda

Panelin ardından söz alan Prof. Dr. Adem Sözüer, "Eskiden işkenceci ve para dilenen bir ülkenin öğretim üyeleriydik. Artık alnımız yukarılarda. İlk defa AK Parti hükümeti baştan başa büyük reformlar gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.

Terör örgütlerinin hepsi taşerondur

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Milletvekili Bekir Bozdağ ise Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine değinerek, "Hiçbir gerekçe terörü meşru kılmaz. Terör örgütlerinin hepsi taşeron örgütlerdir. Emperyalist güçlerden ve ağababalarından emir ve talimat alan terör örgütleri onlara uşaklık ederler. DHKP-C ve PKK da uzun zamandan beri Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen güçlerin projeleridir" dedi. Bozdağ'ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Hukukçular Derneği bu sene Yılın hukukçusu ödülünü terör örgütünce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'a uygun gördü. Ödülü rahatsızlığından dolayı programa katılamayan Yasemin Kiraz adına İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fikret Emir teslim aldı.