Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Terörist elebaşı Duran Kalkan Akbelen'deki kirli oyununu itiraf etti

PKK/KCK terör örgütünün sözde yöneticisi Duran Kalkan, 'Akbelen' olayı üzerinden yeni bir gezi provokasyonu başlatma amacıyla açıklamalarda bulundu. Kalkan, "Büyük bir direniş var. Selamlıyoruz. Direndiler, önemli direnişlerden Gezi de ormanı, ağacı korumakla başladı" şeklinde ifadeler kullandı.
Terörist elebaşı Duran Kalkan Akbelen'deki kirli oyununu itiraf etti
08 Ağustos 2023 19:09:57
PKK/KCK terör örgütünün sözde yöneticisi Duran Kalkan, 'Akbelen' olayı üzerinden yeni bir gezi provokasyonu başlatma amacıyla açıklamalarda bulundu. Kalkan, "Büyük bir direniş var. Selamlıyoruz. Direndiler, önemli direnişlerden Gezi de ormanı, ağacı korumakla başladı" şeklinde ifadeler kullandı.

Son yıllarda Türkiye'nin "Milli Enerji ve Maden Politikası" doğrultusunda attığı adımlar, belirli çevrelerin rahatsızlığını çekti. Ancak, Türkiye'nin enerji politikalarını baltalamaya çalışan bu odakların planları, hükümetin proaktif yaklaşımıyla başarısızlıkla sonuçlandı.

Son örnek olarak; Muğla Milas'taki termik santral konusu üzerinden yapılan provokasyonlar, CHP'nin tahrik çabaları ve sözde çevrecilerin karalama kampanyaları kamuoyunun gündemine geldi.

41 kişi gözaltına alındı

Muğla Akbelen'de 12 gün boyunca yasa dışı eylemler yapan ve güvenlik güçlerine direnen eylemcilerin suç geçmişi oldukça kabarık çıktı.

24 Temmuz'dan bu yana devam eden eylemciler arasında aşırı sol terör örgütleriyle bağlantılı olduğu düşünülen ve bölgeye gelen vatandaşları provoke etme çabaları gözlemlenen 41 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin sabıkaları kabarık

Gözaltına alınan kişilerin çoğunluğunun Milas dışından, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerden geldikleri tespit edildi. Gözaltına alınan kişilerin bazılarının DHKP/C, MLKP gibi silahlı terör örgütleri üyeliği dışında terör örgütü propagandası yapma, yasadışı toplantılara katılma, çocuk istismarı, uyuşturucu kullanma, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme gibi suçlardan toplamda 70 ayrı suç kaydına sahip oldukları belirlendi.

Güvenlik güçleri, bu kişilerin farklı illerden gelerek sözde çevreci eylemlere katıldıklarını ve diğer vatandaşları suça teşvik ettiklerini tespit etti. Yetkililer, vatandaşları bu tür kişilerin oyunlarına gelmemeleri konusunda uyarıyor.

ye5ns16915089849313_4a96f08a2bec15fc6c7ad765eaa5df41.jpg

PKK elebaşlarından Kalkan: Kesilen ormanlar bize mermi olarak geri dönüyor

PKK/KCK terör örgütü, kamuoyunda orman yangınları eylemlerini üstlendiği düşünülen ve "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" adını taşıyan alt yapılanmasının lideri olarak bilinen Duran Kalkan, örgütün doğa savunuculuğu gibi görünen yüzüyle yeni bir gezi provokasyonuna girişti.

Kalkan, terör örgütünün yurtdışında faaliyet gösteren haber sitelerinden birine verdiği demeçte şunları ifade etti:

Şimdi Akbelen'de orman kesiyorlar. Bugün haberlerde veriyordu; diyorlardı ki, bir haftada doksan futbol sahası büyüklüğünde yer ormansızlaştırıldı.

Dümdüz kesildi. Peki niçin? İşte rant için şöyle bir teori uydurmuşlar. Orman kesimi rant nedeniyle.

Evet rant. Ama bu rant nereye gidiyor? Nerede kullanılıyor? Bazı soyguncular palazlanıyorlar, fakat o oradan kazanılan para nerede kullanılıyor? Kürt savaşında kullanılıyor. Kürtlere karşı mermi olarak kullanılıyor. Bunu görmek çok zor mudur? Görüp de kabul etmek gerçekten mi çok zor? Dolayısıyla şunu söylemek istiyorum.

Görüntülere aldanmamalı Türkiye toplumu, sosyalistleri, aydınları, kadın ve gençleri. Sonuca bakmalılar. Sonucu ortaya çıkaran nedene baksınlar.

thumbsbced78659b4fe7411aaa237a6d76739d3e_762c33f2051bd71721a9a03751ec1df0.jpg

İtiraf etti

Akbelen'de büyük bir direniş var.

Selamlıyoruz. Ekolojiye sahip çıkılıyor. Karadeniz'de HES'ler yapmak istediler. Köylüler sahip çıktılar, direndiler.

Önemli direnişlerden Gezi de ormanı, ağacı korumakla başladı.

Akbelen görüşmesinde karar net: Reddedildi

VF kat sağ