Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2413.80
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Teröristler yine ev sattırdı

Terör örgütü PKKu00b4ya lojistik destek sağladığı tahmin edilen çetenin ağına bir aile daha düştü.
Teröristler yine ev sattırdı
17 Haziran 2016 12:01:00
Terör örgütü PKKu00b4ya lojistik destek sağladığı tahmin edilen çetenin ağına bir aile daha düştü.

3 yıllık öğretmen E. Yu00b4nin Merzifon' daki evini arayan ve kendisini başkomiser olarak tanıtan şahıs, öğretmenin 2 dairesini sattırdı. Örgüt; öğretmene 110 bin lira kredi çektirip, 15 ve 20 bin lira değerinde altınlarını da aldı. Hadisenin diğer dolandırıcılıklardan farkı ise, teröristler mağdurun telefonunu 6 gün boyunca kapatmasını engellemeleri.

Evden sadece bankaya para yatırmak ve ev satışını gerçekleştirmek için çıkan E.Y diğer zamanlarda hep telefonun başında olmak zorunda kalmışu2026

Dolandırıcı teröristlerin ağına düşen E.Y şunları söyledi:

BİZE İNANMAYAN AVUKAT 12 YIL HAPİS CEZASI ALDI

"09.06.2016 tarihinde saat 10:00 da ev telefonundan 155 numara aradı annem telefonu açtı fakat anlayamadığı için telefonu ben aldım.u00b4 E.Yu00b4nin evi değil mi?u00b4 dediler 'nüfus cüzdanını mı kaybettiu00b4 dediler. Hayır dedim kontrol etmemi istediler. Annemin nüfus cüzdanını alıp geldim T.C. sini söyledi anne baba adını teyit etti. Kendisinin terörle mücadeleden Başkomiser İ.Y olduğunu söyledi. Terörle işbirliğinden dolayı isminiz geçiyor annen ve senin adına kredi kartları çıkartılmış, telefonlarınız kopyalanmış. Kopyalanan telefon numaralarını söylediler. 20 ayrı numara, 10 anneme 10 benim üzerime kayıtlı numara olduğu söylendi. Kredi kartları ile teröre para aktarılmış, Diyarbakır da ki kuyumculardan altın alınmış çok sayıda insan mağdur edilmiş. Bize yardım etmeniz lazım bunların amacı sizin öğretmenlik hayatınızı bitirmek, bu savcılık, polis ve halk işbirliği ile yürüttüğü bir operasyon siz bilirsiniz bize inanmayan bir avukat 12 yıl hapis cezası aldı. Sizi kurtaracağız merak etmeyin lakin bizim söylediğimiz her şeyi yapacaksınız bizden başka kimseyle irtibat kurmayacaksınız dediler."

KAPIYA POŞETLE ALTIN KOYDUM

Daha sonra sizi Cumhuriyet başsavcımız ile görüştüreceğim dedi. Ses değişti telefona gelen kişi 'ben Cumhuriyet Başsavcısı A. Ş dosyanız bizde size yardım edeceğim bakın 155 ten arıyoruzu00b4 dedi. Eğer kabul etmezsen emniyet gelip seni ve anneni alacak emniyete gittiğinizde de suçu kabul etmiş sayılacaksın. Öğretmenlik işinde bitmiş olacak. İnandım. Tamam dedim. Yalnız bu işlemin başlatılması için evdeki tüm altınları sayın tek tek bize yazdırın, parmak izi alacağız. Hemen dairenin kapısına koyun bir arkadaşımız gelip alacak dediler. 15- 20 dakika içinde oldu tüm bunlar kapıya poşetle altınları koydum hemen birisi gelip aldı daha ben kapıdaydım. Kapıdan beyaz tişörtlü bir genç erkek poşeti aldı. Telefonu kapatmadan hemen şimdi git Halkbank tan 30 bin çek araç aldım ihtiyacım var de dediler. Biz seni koruyoruz etrafın polis dolu dediler. Para hesabında kalsın dediler tüm kartlarımın ve internet kullanıcı şifrelerimi verdim. İsim sayarak biriken paralar mağdur listesindeki isimlere aktarılacak dediler.

TELEFONUMU 6 GÜN HİÇ KAPATMADIM

Annemin telefonunu yanıma almamı istediler. Hiç kapatmamamı korkmama gerektiğini yardım edeceklerini sorun çıkmayacağını söylediler. Parayı çektim. Ertesi gün 10.06.2016 da yine aradılaru00b4 o iki evin satılması gerekiyoru00b4 dediler."

EMLAKÇI BİLE İNANMIŞ

Merzifonu00b4da Su2026.Emlaku00b4 a git bir şekilde ikna et dairenin acil satılması gerektiğini anlat dediler emlakçıya gittim evin satılmasını sağladı. Cuma günü parayı poşete koydum yine kapının önüne bıraktım gelip aldılar. Kiracımıza evi acil sattığımı paraya ihtiyacımız olduğunu söyledim ondan aldığımız parayı da poşete koyduk gelip aldılar. 13.06.2016 Pazartesi tekrar aradılar okula gitmememi benim için rapor aldıklarını söylediler. 'İkinci evi de acil satu00b4 dediler o evi de satıp Çarşamba günü poşete koydum gelip yine aldılar. Sonra tekrar aradılar bu akşam operasyon son işlem bitti cumhuriyet savcımız ve polis gelip sizi alacak merak etmeyin kurtuldunuz dediler. Kiracımız tapuyu almaya geldi Çarşamba akşam sonra dolandırıldığımızı anladık hemen emniyete gittik fakat ilgilenmediler. Çok büyük mağduriyet yaşadık"

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar telefon ile 4 dakika konuşunca hipnoz olunduğunu bu tür telefonlar geldiğinde beklemeden kapatmak gerektiğini söylüyorlar.

KAYNAK: SONİNTERNETHABER.COM