Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Terörü halk bitirecek

Ankaralılar 17 Şubat Çarşamba günü 28 vatandaşımızın şehit ve 61 vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını sonrası halk birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Terörü halk bitirecek
20 Şubat 2016 10:25:00
Ankaralılar 17 Şubat Çarşamba günü 28 vatandaşımızın şehit ve 61 vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını sonrası halk birlik ve beraberlik mesajı verdi.

EZGİ ÇELİK u2013 ENES BABACAN / ANKARA

Ankara'nın huzurunun kaçırılmak istendiğine dikkat çeken emekli Ahmet K, "Devletimizin terör örgütlerine yönelik operasyonları başarılı olunca teröristler bu denli vahşi eylemlerle kalkıştılar. Ama devletimizin ve hükümetimizin operasyonlarda sonuna kadar arkasındayız" dedi. Bir oğlunun astsubay olduğunu belirten Mehmet Ç. ise "Benim oğlumda canı pahasına bu vatanı koruyor ve yarın o da şehit olabilir. Ama bu teröristler bizim boyun eğeceğimizi zannetmesin. Çünkü Türkiye devleti bu teröristlere bir şans tanıdı. Onlar ise ölmeyi ve öldürmeyi seçtiler. Ankaralılar olarak bundan sonrada terörizmin karşısında olacağız" dedi.

DAEŞ neyse PYD'de odur

Aslen Mardinli olduklarını ve Ankara'da öğrenci olan Ş. Ahmet ve Nurullah kardeşler ise "Bu terör eylemleri ile Kürtlerin isimlerinin yan yana getirilmemesi gerekiyor. Kürt halkı bu teröristlerle birlikte asla iş tutmaz. Ankara'da şuan PYD'nin bu bombayı patlattığı söyleniyor. DAEŞ ne ise PYD'de odur. Çünkü ikisi de insanların hayatlarına kast ediyor. Biz gençler olarak barış ve kardeşlik istiyoruz" dediler

Devleti suçlamayı bırakın

Bir STK'da görev yaptığını belirten Ayşe M, "Bütün terör saldırılarında olduğu gibi Ankara'mızdaki bu saldırıda da hedeflenen huzur ve birliğimizdir. Sosyal medyada bazıları hükümeti ve Cumhurbaşkanımızı sorumlu gösteriyor. Allah aşkına Paris'te bomba patladığında Fransızlar Hollande'i suçladılar mı? Hayır. Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimiz, arkasındayız" dedi.

Asker ve polisimize güvenimiz tam

Nişanlısının askerde olduğunu söyleyen Meryem K, ise "Ankara'da patlayan bomba anında Kızılay'daydım ve çok şiddetli bir sesle sarsıldım. Patlama sonrası vatandaşlarımızın öldüğünü ve yararlılar olduğunu öğrendiğimde onlar için dua ettim. Nişanlım şuan askerde ve ben onunla her konuştuğumda onun sözleri ve yaptıkları çalışmaları anlatması sonrası askerimize ve polisimize olan güvenim daha çok artıyor" dedi.

Operasyonlar sürsün kökleri kazılsın

Patlamanın olduğu merasim sokağında aralarında bulunduğu bölgede taksicilik yapan Kemal G. de "Ankara'da daha önce de patlamalar ve terör eylemleri oldu. Bu son saldırıda olay yerine çok yakındım önce patlama sesi ve sonra karmaşayı görünce olay yerine gittim. O tabloyu teröristlerin ve onlara ortaklık yapan ülkelerin ihanetlerini unutmamak için hep aklımda tutacağım. Devletimiz bunun hesabını sorsun. Operasyonlar durmasın ve hatta gerekirse bizde gidelim askere ve hepsinin kökünü kazıyalım" dedi.

Saldırının sebebi güçlü olmamız

Patlamanın olduğu anda şehir dışından gelen misafirleriyle Kızılay Güvenpark'ta gezdiklerini söyleyen Cahit T. "Misafirlerim Karadeniz'den gelmişlerdi ve ben onlara Ankara'yı gezdiriyordum. Patlama sesiyle şoka girdik. Daha sonra eve geçtiğimizde saldırının boyutunu öğrendik. Ama işe gitmem için benimde oraya yakın bir yerden her gün geçmem gerekiyor. Ben oradayken de bu saldırı olabilirdi. Hükümet partisine oy vermedim ama bu patlamanın sebebi son dönemdeki başarılı operasyonları olduğunu düşünüyorum" dedi.

Halkın aklıyla alay etmesinler

Terör örgütleri ile aralarına mesafe koymayanların halkın karşısına çıkmamaları gerektiğini söyleyen Ahmet S. "Terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP'nin milletin temsil edildiği mecliste yeri yoktur. Devlet bu konuda üstüne düşeni yapmalıdır. Devleti ve milleti içerden vuran hainlerin milletin imkanlarını kullanmasını kabul etmiyoruz. Atatürk'ün kurucusu olduğu CHP'nin terör örgütleri sevdalısı olması ve devletin terör örgütü olarak gördüğü grupların yanında yer alamaz. Terör örgütlerine güç veren bu parti genel başkanlarının karşımıza geçip baş sağlığı dilemeleri yüzsüzlüktür. Halkın aklıyla alay etmesinler" dedi.