Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2442.78
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tesla'da dev işçi kıyımı!

Tesla, küresel personelinin yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracağını duyurdu.
Tesla'da dev işçi kıyımı!
16 Nisan 2024 09:18:53
Tesla, küresel personelinin yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracağını duyurdu.

Tesla, son bir buçuk yılda toplam çalışan sayısını neredeyse iki katına çıkarırken, şirketin elektrikli otomobil sektöründeki artan rekabet ve talep azalmasının etkilerini hissetmesiyle birlikte yüzde 10'un üzerinde personel kesintisi yapacağını duyurdu.

Reuters'in bir raporuna göre, CEO Elon Musk'un hafta sonu personele gönderdiği bir e-posta, planlanan işten çıkarmaları "maliyet azaltma ve üretkenliği artırma" ihtiyacına bağladı.

Yüzde 10'dan fazla personel çıkaracak

Şirket, elektrikli araçlara olan talebin yavaşlaması veya Tesla satışları hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, Tesla çalışanlarına gönderilen e-postada, "Organizasyonu kapsamlı bir şekilde inceledik ve dünya çapında çalışan sayısını yüzde 10'dan fazla azaltma gibi zor bir karar aldık" ifadelerine yer verdi.

Tesla, bu yılın ilk üç ayında satışlarda yıllık bazda düşüş bildirdi. Diğer otomobil üreticileri arasında General Motors ve Ford da elektrikli araçlara yönelik talebin beklenenden zayıf olması nedeniyle üretimlerini azalttı.

Elektrikli araç satışları genel olarak sektör genelinde artmaya devam ediyor ancak beklendiği kadar hızlı değil. ABD'de, geçen yıl elektrikli araç satışları yüzde 40 artarak ilk kez 1 milyon sınırını aştı.