Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2394.93
BIST 100
10203.13
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tesla'nın otopilot sistemi, karşı şeritten gelen araca böyle tepki verdi

14 Temmuz 2023 13:08:15
Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın otonom sürüş özelliğine sahip olan "Otopilot" sistemi, karşı şeritten gelen araca hızlı bir tepki vererek olası bir çarpışmayı önledi. Fakat akıllara şu soru geldi. Ya ikisi de tesla olsaydı?

Elektrikli araç denildiğinde ilk akla gelen firmalardan biri olan Tesla'nın otonom sürüş özelliği, sürücüler tarafından kullanılıyorken acaba ne kadar güvenli sorusunu akla getiriyor. Yabancı bir ülkede kaydedilen görüntülerde, Tesla'nın karşı şeritten gelen araca hızlı bir tepki vererek olası bir kazanın önlendiği görülürken, video da açık bir şeklide şerit ihlali olduğunu gözler önüne seriyor. Tesla aracı, otonom özelliği ile seyir halinde ilerlerken karşısına çıkan manuel sürücülü araç ile kafa kafaya gelirken ani bir manevra ile kaza ucuz atlanıyor. Karşıdan gelen araç, otonom sürüş özelliğine sahib başka bir Tesla aracı olsaydı durum aynı şekilde olurmuydu sorusu akıllara takılıyor.

Geçmişte yaşanan bazı kazalar bu durumun hiçte hafife alınamayacağını gösterirken akıllı sürş özellikli araçların ne kadar güvenli olduğu tartışılmaktadır.

tesla_50bc8b04485a1124fc1f24b819bbcf2d.jpg

ABD'de yaşanan kazada Tesla'ya soruşturma açılmıştı

.Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın otonom pilot özelliğine sahip bir modelinin karıştığı kazada, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 2 kişi yaralanmıştı. Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), 16 Ağustos tarihinde Tesla'nın otomatik pilot sistemine sahip bazı araçlarının kazalara karışması üzerine bir soruşturma başlatırken,kazanın Florida eyaletinde, Orlando şehrine yakın bir bölgede meydana geldiği belirtilmişti.

Olayda, Tesla marka aracın yol kenarına yaklaştığı ancak kontrolünü kaybederek önce bir polis arabasına ve ardından başka bir araca çarptığı ifadelere geçerken. Kazada yaralanan 2 kişi ise hemen tedavi altına alınıştı.

NHTSA, olayın ardından Tesla'nın otonom pilot teknolojisiyle ilgili soruşturma başlatmıştı.

.