Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.54
Gram Altın
2410.08
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tesla'nın Türkiye Genel Müdürü istifa etti

Tesla Türkiye'de yaşanan büyük görüş ayrılığı sonucunda Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer istifasını verdi.
Tesla'nın Türkiye Genel Müdürü istifa etti
23 Ekim 2023 12:30:16
Tesla Türkiye'de yaşanan büyük görüş ayrılığı sonucunda Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer istifasını verdi.

Gazeteci Emre Özpeynirci’nin paylaştığı bilgilere göre 4 ay gibi kısa bir sürede 10 bin araç satan Tesla Türkiye’de Kemal Geçer koltuğunu bırakıyor. Ancak bilindiği üzere Geçer aynı zamanda Starlink Türkiye’de Genel Müdürü de olmuştu.

Kemal Geçer’in kısa sürede Tesla Türkiye’de yakaladığı başarı önemli olsa da iddialara göre Tesla Genel Merkezi ile önemli bir anlaşmazlığa düştü.

Tesla’nın İstanbul dışında Showroom’u bulunmuyor ve Tesla büyük bir araç satış rakamına ulaşmış olsa da Türkiye’de yeterli servis ağına sahip değil. İddialara göre müşteri şikayetlerinin artması Kemal Geçer ile Tesla Genel Merkezi arasında iplerin kopma noktasına gelmesine neden olduğunu da iddia etti. Kemal Geçer’in Özpeynirci'ye verdiği bilgiye göre ise bu görev değişikliğinin sebebi görüş ayrılığı.

tesla-genel-muduru_9392469b79aa3351c2bd6148076a8f08.jpg

2 yıllık sözleşmesi bulunan Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, 15 Kasım’a kadar bu görevde kalmaya devam edecek ve sonrasında görevi devredecek. Ancak Geçer’in Starlink Türkiye Genel Müdürü görevine devam ediyor olması da önemli bir ayrıntı. Tesla Türkiye Genel Müdürü koltuğunu 15 Kasım sonrası kimin dolduracağı ise merak konusu. Ancak Tesla’nın Türkiye operasyonunda belki de en önemli hamle servis ve bayi ağını genişletmesi olacak.