Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Threads Nedir, Nasıl kullanılır?

​Twitter'a rakip olarak kullanıma sunulan Threads, dün gece itibari ile sosyal medya kullanıcılarının hizmetine sunuldu. 30 milyonu aşan indirme sayısı ile gündemdeki yerini alan yeni uygulamaya erişim İnstagram ile yapılabiliyor.
Threads Nedir, Nasıl kullanılır?
06 Temmuz 2023 19:27:34
​Twitter'a rakip olarak kullanıma sunulan Threads, dün gece itibari ile sosyal medya kullanıcılarının hizmetine sunuldu. 30 milyonu aşan indirme sayısı ile gündemdeki yerini alan yeni uygulamaya erişim İnstagram ile yapılabiliyor.

Twitter'a rakip olarak kullanıma sunulan Threads, dün gece itibari ile sosyal medya kullanıcılarının hizmetine sunuldu. 30 milyonu aşan indirme sayısı ile gündemdeki yerini alan yeni uygulamaya erişim İnstagram ile yapılabiliyor.

Twitter'da yapılan güncellemeler sonrası sosyal medya kullanıcıları yeni bir platform arayışına girdi. Bu süreçte, Musk'ın en büyük rakibi olarak kabul edilen Meta, İnstagram Threads uygulamasını yeniden devreye almayı kararlaştırdı. İnstagram Threads hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen kullanıcılar, Threads nasıl indirilir ve nasıl kullanılır? sorusu için arama motorlarına yöneldi. Ancak kurulumunun nasıl yapıldığından önce Threads nedir? sorusuna yanıt bulmak daha faydalı olacaktır. İnstagram Threads, İnstagram'a bağlı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Özellikle yakın arkadaşlar arasında anlık iletişimi kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmıştır. Threads, kullanıcılara fotoğraf ve video paylaşma, metin mesajları gönderme ve hikayeleri paylaşma gibi özellikler sunar. Uygulama, İnstagram hesabınızla entegre çalışır ve sadece sizin belirlediğiniz yakın arkadaşlarınızla iletişim kurmanızı sağlar.

sosyal_e2596763260dc2bfef17dbf94daf6263.jpg

Threads Uygulaması Nasıl İndirilir?

İnstagram Threads uygulamasını indirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. App Store (iOS) veya Google Play Store (Android) uygulama mağazasını açın.
  2. Arama çubuğuna "Instagram Threads" yazın.
  3. Çıkan sonuçlar arasından Threads uygulamasını seçin.
  4. İndirme ve kurulum işlemlerini tamamlayın.

    Threads uygulamasında metin sınırlaması 500 karakter olarak belirlendi. Uygulamada fotoğraf paylaşımıyla birlikte video paylaşımı da mümkün. Üstelik videonun uzunluk süresi 5 dakika şeklinde. Bu da kullanıcıların daha uzun videoları kolay bir şekilde paylaşmasını sağlar. Threads uygulamasında henüz bir gizlilik politikası mevcut değil.

uygulama_5f5fb057b4edb0bf8ccef34c57483782.jpg

Threads Nasıl Kullanılır?

İnstagram Threads uygulamasını indirdikten sonra kullanmaya başlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Uygulamayı açın ve İnstagram hesabınızla giriş yapın.
  2. Yakın arkadaşlarınızı belirlemek için uygulama size önerilen kullanıcıları veya İnstagram hesabınızdaki takip ettiklerinizi gösterecektir.
  3. İletişim kurmak istediğiniz kişiyi seçin ve fotoğraf, video veya metin mesajı göndermek için uygun seçenekleri kullanın.
  4. Arkadaşlarınızın size cevap vermesi durumunda bildirim alacaksınız ve iletişimi sürdürebilirsiniz.
  5. Threads, arkadaşlarınızın anlık durumlarını veya hikayelerini paylaşmalarını sağlayan özellikler de sunar.


    İnstagram Threads, İnstagram hesabınızla entegre çalıştığından, daha önce İnstagram'ı kullanmışsanız veya İnstagram hesabınız varsa, aynı hesap bilgileriyle giriş yapmanız yeterlidir. Ancak İnstagram hesabı bulunmayan kullanıcılar şu an uygulamayı kullanamadığı için beklemede kalmak zorunda. Uygulamanın kurulumunu yaparken İnstagram'dan otomatik getir dendiğinde İnstagram verileri otomatik bir şekilde uygulamada oluşur. Profil fotoğrafı, biyografide yer alan notlar ve bağlantılar tıpkı İnstagram'da olduğu gibi Trends'te de görünmeye başlar. Sonuç olarak, İnstagram Threads, yakın arkadaşlar arasında anlık iletişimi kolaylaştıran bir mesajlaşma uygulamasıdır. Instagram hesabınızla entegre çalışır, fotoğraf, video ve metin mesajları gönderme imkanı sunar. Uygulamayı App Store veya Google Play Store'dan indirerek ve İnstagram hesabı ile uygulamaya giriş yapılabilir.