Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2407.92
BIST 100
10267.13
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

THY şubatta 6,1 milyon yolcu taşıdı

Türk Hava Yollarının (THY) şubatta taşıdığı yolcu sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,4 artarak 6,1 milyon oldu.
THY şubatta 6,1 milyon yolcu taşıdı
07 Mart 2024 21:53:04
Türk Hava Yollarının (THY) şubatta taşıdığı yolcu sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,4 artarak 6,1 milyon oldu.

THY'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, şirketin Şubat 2024 trafik sonuçlarına yer verildi.

Şubat 2023'te 4,9 milyon olan taşınan yolcu sayısını bu yıl yüzde 25,4 artırarak 6,1 milyona çıkaran THY'nin dış hat doluluk oranı yüzde 80,9, iç hat doluluk oranı ise yüzde 85,1 olarak gerçekleşti.

Dıştan dışa transfer yolcu sayısı Şubat 2023'te 2,1 milyonken, bu yılın aynı ayında yüzde 14,6 artarak 2,4 milyon oldu.

Toplam arz edilen koltuk kilometre (AKK), bu yılın şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre 15,4 milyardan yüzde 19,5 artışla 18,4 milyara ulaştı.

Taşınan kargo ve posta hacmi Şubat 2023'te 101,9 bin tonken, bu yılın aynı döneminde yüzde 45,6 artışla 148,4 bin ton olarak gerçekleşti.

- Ocak-Şubat dönemi

2024 Ocak-Şubat trafik sonuçları değerlendirmesine de yer verilen açıklamaya göre THY, geçen yılın aynı dönemine göre taşınan yolcu sayısını yüzde 12,8 artırarak 12,3 milyona çıkardı.

Dıştan dışa transfer yolcu sayısı 2023 Ocak-Şubat döneminde 4,4 milyonken, bu yılın aynı döneminde yüzde 14,4 artışla 5 milyon olarak gerçekleşti.

Yolcu doluluk oranı 2023 Ocak-Şubat dönemine göre 0,2 puan düşüşle yüzde 80,8 olarak gerçekleşti. Yurt dışı yolcu doluluğu yüzde 80,3, yurt içi yolcu doluluğu ise yüzde 84,9 oldu.

AKK, 2023 Ocak-Şubat döneminde 33,5 milyar iken, bu yılın aynı döneminde yüzde 14,7 artışla 38,4 milyar olarak gerçekleşti.

Toplam taşınan kargo ve posta hacmi 2024'ün ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34,5 artışla 297,2 bin ton olarak kaydedildi.

THY'nin filosundaki uçak sayısı ise şubat itibarıyla 450'ye yükseldi.

Seyahat Haberleri

Seyahat haberleri, gezginlerin ve macera arayanların gözdesi olan bir haber türüdür. Bu tür haberler, tatilciler ve gezginler için ilgi çekici rotaları, seyahat fırsatlarını, turistik destinasyonları ve seyahatle ilgili güncel gelişmeleri içerir. Seyahat haberleri, hem tatil planlaması yapanlar için hem de seyahatle ilgilenen herkes için önemlidir. İşte seyahat haberlerinin ana konuları:

• Tatil ve Turistik Rotalar: Seyahat haberleri, dünyanın dört bir yanındaki popüler tatil bölgelerini ve turistik rotaları tanıtır. Bu haberler, kişilere yeni tatil fikirleri sunar.

• Seyahat Fırsatları: Airlines ve otellerin indirimlerini, tatil paketlerini ve seyahat fırsatlarını takip eder. Bu tür haberler, tatilcilere bütçelerine uygun seyahat olanakları sunar.

• Otel ve Konaklama İmkanları: Otellerin, tatil köylerinin ve konaklama hizmeti veren yerlerin özellikleri, olanakları ve rezervasyon seçenekleri hakkında bilgi sunar.

• Seyahat Rehberleri: Tatilcilerin destinasyonlarını daha iyi anlamaları için rehberler sunar. Bu rehberler, gezginlere hangi restoranları, aktiviteleri veya gezilecek yerleri ziyaret etmeleri gerektiği konusunda fikir verir.

• Vize ve Seyahat İşlemleri: Uluslararası seyahat edenler için vize işlemleri ve pasaport gereksinimleri hakkında bilgi sağlar.

• Seyahat Güvenliği ve Sağlığı: Tatilcileri, seyahat sırasında güvende tutmanın ve sağlıklarını korumanın yolları hakkında bilgilendirir. Özellikle pandemi döneminde sağlık önlemleri bu haberlerin merkezindedir.

• Seyahat İle İlgili Haberler: Havayolları ve turizm endüstrisindeki güncel gelişmeleri içerir. Örneğin, yeni uçuş rotaları, havalimanı yenilikleri veya turizm sektörünün büyüme eğilimleri gibi konuları kapsar.

• Gezi Deneyimleri: Gezginlerin ve bloggerların kişisel seyahat deneyimlerini paylaşır. Bu tür yazılar, okuyuculara destinasyonları ve gezilecek yerleri daha kişisel bir bakış açısıyla sunar.

Dünyayı Keşfetmenin Yolu Milat'ta

Seyahat haberleri, dünya çapında gezginlerin aradığı ilham kaynağıdır. Yeni yerler keşfetmek, farklı kültürleri deneyimlemek ve tatil yapmak isteyen herkes için önemlidir. Bu haberler, seyahat planlarınızı oluşturmanıza, yeni maceralar keşfetmenize ve dünyayı daha yakından tanımanıza yardımcı olur. En güncel seyahat haberleri için Milat gazetesini ziyaret edebilirsiniz.