Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TİKA Kosova'da iftar verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova'nın başkenti Priştine'de iftar verildi.
TİKA Kosova'da iftar verdi
28 Mart 2024 23:00:07
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova'nın başkenti Priştine'de iftar verildi.

Priştine'deki bir otelde düzenlenen etkinliğe Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) Komutanı Özkan Ulutaş, TİKA Kosova Koordinatörü Fulya Aslan, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka'nın yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, programda yaptığı konuşmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın selamlarını ileterek başladı.

Serim, Balkanlar'da barış ve istikrarın sürdürülmesinin, Türkiye'nin dış politikasının vazgeçilmez öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye'nin, bu konuda üstüne düşen sorumlulukları yerine getiren ülkeler arasında yer aldığını belirten Serim, "Bugün Kosova'da görev yapan 800'den fazla Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, KFOR'un Kosova'da güvenliği sağlama misyonuna önemli katkılar vermektedir." diye konuştu.

Türkiye ve Kosova'nın sadece iyi günde değil, kötü günde de birbirine her zaman destek olduğunu vurgulayan Serim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kosova'da kendimizi misafir gibi değil, evimizde hissettiğimizi bilmenizi istiyorum. Kosova ile dostluğumuzun tarihi çok uzun, Kosova'nın kalbimizdeki yerinin çok büyük olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum."

Serim, Türkiye ile Kosova arasındaki ekonomik ilişkilerin hızla gelişmesinin, iki ülke arasındaki bağları daha da kuvvetlendiren önemli bir unsuru oluşturduğunu kaydetti.

Kosova Başbakanı Kurti, TİKA'nın Kosova'nın kalkınması için yaptığı yardımlara dikkati çekti.

Kurti, "TİKA'ya sürekli desteği, mükemmel işbirliği ve Kosova'nın kalkınmasına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Büyükelçi Angılı da Kosova ile Türkiye arasındaki güçlü bağların gelecekte daha da güçlü olacağını vurguladı.

Gündem haberleri, bir ülke, topluluk veya dünya genelinde en fazla ilgiyi ve dikkati çeken olayların, gelişmelerin, politika değişikliklerinin, felaketlerin ve önemli konuların medya ve kamuoyu tarafından takip edilen haberleridir. Bu haberler, genellikle siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel konuları kapsar ve toplumun günlük yaşamını, kararlarını ve bakış açılarını etkileyebilir. Gündem haberlerinin çeşitliliği oldukça geniştir. Bunlar, siyasi seçimler, hükümet değişiklikleri, ülke içi ve uluslararası ilişkiler, doğal afetler, salgın hastalıklar, ekonomik dalgalanmalar, kültürel etkinlikler, bilimsel keşifler, sanatsal eserler, spor olayları ve daha fazlasını içerebilir. Bu haberler, medyanın yanı sıra internet siteleri, televizyon, radyo ve basılı medya aracılığıyla yayınlanır.

Güncel Gündem Haberleri

Gündem haberleri toplumun bilgilendirilmesi, farkındalığın meydana getirilmesi, kamuoyu oluşturulması ve politika yapıcıların, iş dünyası profesyonellerinin, bilim insanlarının ve diğer ilgililerin stratejik kararlarını etkileyebilir. Medya kuruluşları, bu tür haberleri hızla ve doğru bir şekilde sunmaya çalışırken, kamuoyunun ilgisini çekecek başlıklar ve içerikler oluştururlar. Gündem haberleri, sürekli değişen bir yapıya sahiptir ve medyanın dinamik doğasının bir yansımasıdır. Bu haberler, okuyucuların ve izleyicilerin olayların gelişimine ayak uydurmalarını ve dünya etrafındaki önemli değişiklikleri anlamalarını sağlar. Dolayısı ile gündem haberleri, toplumu güncel olaylar ve önemli gelişmeler hakkında bilgilendirir. İzleyicilere ve okuyuculara olayların, politika değişikliklerinin, doğal afetlerin, salgın hastalıkların, kültürel etkinliklerin ve daha fazlasının ne olduğunu ve nasıl etkilediğini anlama fırsatı sunar.

Sıcak Gündem Haberleri Milat'ta

Toplumun günlük yaşamını etkileyen olayları ele alan gündem haberleri Milatgazetesi.com adresi üzerinden güncel olarak yayımlanır. Ekonomik dalgalanmalar, spor olayları, kültürel etkinlikler ve daha fazlası bu kategoriye dahil edilir ve tüm gelişmeler Milat Gazetesi'nin resmi internet adresinde yer alan gündem haberleri alanı üzerinden takip edilebilir.