Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2392.78
BIST 100
10156.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TİKA'dan Lübnan'ın en önemli psikiyatri hastanesine ekipman desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'ın en önemli psikiyatri hastanesi Der-il Salib Hastanesi'ne ekipman desteğinde bulundu.
TİKA'dan Lübnan'ın en önemli psikiyatri hastanesine ekipman desteği
21 Aralık 2023 15:41:04
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'ın en önemli psikiyatri hastanesi Der-il Salib Hastanesi'ne ekipman desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Tüm dünyada olduğu gibi özellikle gençlerde artış gösteren uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili haberler Lübnan basınında da sıklıkla yer almaya başlamış ve bu haberlerde, kullanım yaş ortalamasının düşmesi ile yeni nesil uyuşturuculara ulaşımın kolaylaşması tehlikelerine dikkat çekilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Manastır olarak kurulan sonrasında psikiyatri hastanesine çevrilen ve alanında ülkenin en önemli hastanesi olan Der-il Salib Psikiyatri Hastanesi'nin madde bağımlısı ile psikiyatri hastalarının tedavilerinin süresine bağlı olmak üzere yatılı olarak hizmet verdiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TİKA Beyrut Ofisi tarafından zorunlu ya da ihtiyari rehabilitasyon kararı verilen madde bağımlıları ile tedavi gören psikiyatri hastalarının tedavi süreçlerinde uzman kontrolünde fiziksel aktivitelerinin artırılması ve ruhsal dengelerinin düzenlenmesi amacıyla belirlenen dört mahalde yapılacak aktiviteler için ekipmanlar (spor malzemeleri, oyun konsolu, ekip halinde oynanan masa oyunları, dans aksesuarları) temin edilmiştir."

Açıklamaya göre projenin açılış törenine, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Hastane Genel Müdürü Mere Marie Maklouf, TİKA Beyrut Ofisi ve Der-il Salib Hastanesi personeli ile tedavi gören hastalar katıldı.

Hastane Genel Müdürü Maklouf açılış töreninde yaptığı konuşmasında "TİKA nezdinde Türkiye Cumhuriyeti'ne gerçekleştirmiş oldukları proje için teşekkürlerini" sundu.

Maklouf, proje içeriğinde bulunan müzik ve dans aktivitelerinin hasta tedavi süreçlerinde önemli ilerlemeler sağlayacağına inandığını belirtti.

Beyrut Büyükelçisi Ulusoy da projenin Lübnan’ın en önemli psikiyatri hastanesinde tedavi gören hastaların daha konforlu bir şekilde tedavi süreçlerini tamamlamasına hizmet edeceğini belirterek personel ve hastaların yaklaşan Noel Bayramı'nı kutladı.