Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2408.56
BIST 100
10223.07
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'TikTok' ABD'de yolun sonuna geldi!

ABD Senatosu, Çin merkezli TikTok'un Amerika'da yasaklanmasına neden olabilecek tartışmalı yasa tasarısını onayladı.
'TikTok' ABD'de yolun sonuna geldi!
24 Nisan 2024 08:23:20
ABD Senatosu, Çin merkezli TikTok'un Amerika'da yasaklanmasına neden olabilecek tartışmalı yasa tasarısını onayladı.

ABD Senatosu, TikTok'un Çinli sahibi ByteDance'e hisselerini dokuz ay içinde satma süresi tanıyan tartışmalı yasa tasarısını onayladı. Aksi takdirde, uygulama ABD'de engellenecek.

Tasarı, şimdi ABD Başkanı Joe Biden'ın imzalaması için masasına gönderilecek. ByteDance, BBC'ye bu hamleye hemen yanıt vermedi.

ABD ile Pekin karşı karşıya geldi

Firma daha önce TikTok'u satmaya zorlanmaya karşı çıkacağını belirtmişti. Ancak ABD, ByteDance'i TikTok'u satmaya zorlarsa, anlaşmanın Çinli yetkililerin onayına ihtiyacı olacak, ki bu da Pekin'in karşı çıkacağı anlamına geliyor.

Analistler, bu sürecin yıllar sürebileceğini söylüyor. Bu tedbir, Ukrayna, İsrail, Tayvan ve ABD'nin Hint-Pasifik bölgesindeki diğer ortaklarına yönelik askeri yardımı içeren dört yasa tasarısının bir parçası olarak kabul edildi.

Milletvekilleri arasında geniş destek gören tasarı, 79 Senatör tarafından kabul edilirken, 18 Senatör karşı çıktı.

Kongre'nin TikTok'u Çin merkezli şirketten ayırma çabalarının arkasında, milyonlarca Amerikalı hakkındaki verilerin Çin'in eline geçebileceği endişesi var.

Geçen hafta, sosyal medya şirketi, tasarının "170 milyon Amerikalının ifade özgürlüğü haklarını ihlal edeceğini, yedi milyon işletmeyi mahvedeceğini ve ABD ekonomisine yılda 24 milyar dolar katkıda bulunan bir platformu kapatacağını" söyledi.