Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2407.65
BIST 100
10268.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TODER desteklediği partiyi açıkladı!

Tiyatro Oyuncuları Derneği, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan mahalli seçimlerde AK Parti adaylarını destekleyeceklerini açıkladı.
TODER desteklediği partiyi açıkladı!
26 Mart 2019 09:08:00
Tiyatro Oyuncuları Derneği, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan mahalli seçimlerde AK Parti adaylarını destekleyeceklerini açıkladı.

SÜLEYMAN KARAKULLUK-İSTANBUL

TÜRKİYE önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan mahalli seçimlere odaklandı. Seçimler öncesinde sivil toplum kuruluşları da tercihlerini beyan etmeye devam ediyor. Başkanlığını senarist ve yönetmen İsmail Yeşilbağ’ın yaptığı Tiyatro Oyuncuları Derneği (TODER) bu seçimde AK Parti adaylarını destekleyeceklerini açıkladı.

Kültür sanat zirvede

Geçtiğimiz günlerde Taksim Point Hotel’de toplanan, çoğunluğu tiyatroculardan oluşan sanatçılar, AK Parti Beyoğlu Belediye başkan adayı Haydar Ali Yıldız ve milletvekili Hasan Turan ile bir araya geldi. AK Parti Beyoğlu belediye başkan adayı Yıldız, kendisinin seçildiği takdirde Beyoğlu ilçesinde kültür sanatın diğer hizmetlerle birlikte zirveye çıkarılacağını belirtti.

Öncelik yerli ve milli

Milletvekili Hasan Turan ise kültür sanatta yerli ve milliliğe dikkat çekti. Turan, AK Parti olarak iktidara geldikleri günden bu yana yerli ve milli sanata önem verdiklerini ve hükümet olarak daima yerli ve milli olan sanata destek vermeyi öncelik olarak kabul ettiklerini ifade etti.

Yeşilbağ’dan destek sözü

Türkiye’nin en eski derneklerinden Tiyatro Oyuncuları Derneği (TODER) başkanı yönetmen İsmail Yeşilbağ, Beyoğlu'nda Haydar Ali Yıldız’ı, İstanbul'da Binali Yıldırım'ı, Ankara'da Mehmet Özhaseki’yi ve tüm Türkiye'de ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanı olduğu Ak Partili adayları desteklediklerini açıkladı.