Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2389.91
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Togg artık 81 ilde de şarj edilebilecek

Togg'un şarj altyapı markası olan Trugo, Türkiye'nin 81 ilinde toplamda 272 adet yüksek hızlı şarj istasyonuyla hizmet sağlamaktadır.
Togg artık 81 ilde de şarj edilebilecek
22 Ağustos 2023 11:09:54
Togg'un şarj altyapı markası olan Trugo, Türkiye'nin 81 ilinde toplamda 272 adet yüksek hızlı şarj istasyonuyla hizmet sağlamaktadır.

16-27 Mart tarihleri arasında, Trumore dijital platformu ve Togg resmi web sitesi üzerinden alınan ön siparişlerin ardından, Togg T10X modeli satışa sunulmuştu.

Yoğun ilgi nedeniyle 2023'te teslim edilecek akıllı cihaz sayısı 12 binden 20 bine çıkarılmıştı.

Togg, ilk modeli T10X’i kullanıcılarla buluşturmanın heyecanını yaşarken, Trugo markasıyla sürdürdüğü şarj cihazı kurulumlarına da devam ediyor.

81 ilde hizmet veriyor

Türkiye'nin yüksek performanslı ve geniş kapsamlı şarj ağı Trugo, 150 kW ve üzeri ultra hızlı şarj istasyonları sınıfında en fazla ilde hizmet veren ve en yüksek sayıda cihaza sahip şirket oldu.

81 ildeki 180 kW ve üzeri yüksek performanslı 272 cihazla tüm elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz bir deneyim sunan Trugo, şarj ağını her geçen gün genişletiyor.

Togg'un şarj altyapı markası Trugo

Trugo’nun yüksek performanslı şarj cihazlarıyla bir bataryanın doluluk oranı 30 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80’e ulaşıyor.

Türkiye’deki tüm elektrikli araç sahiplerinin erişimine açık olan cihazlarda sertifikalı yüzde 100 yenilenebilir kaynaklarından elde edilmiş enerji kullanılıyor.

Elektrikli araç kullanıcıları, Türkiye genelinde kurulan şarj ağını Trugo mobil uygulaması ve web sitesi üzerinden takip edebiliyor.

Trugo’nun şarj istasyonu listesine trugo.com.tr web sitesinden ve App Store ve Google Play’den indirilebilen mobil uygulamadan ulaşılabiliyor. Ayrıca yakın zamanda kullanıma sunulması hedeflenen istasyonların konumuna da bakılabiliyor.

Trugo istasyonlarında 180 kWs ve 300 kWs şarj için 7,99 TL ücret talep ediliyor.

arj-istasyonu_bd5df1d9ecd6e6ade6694626d73cf661.jpg

Dikkat çeken Togg araştırması!

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG, yeni sahipleriyle buluşma aşamasında ve TOGG'a dair gelişmeler dünya genelinde yakından takip ediliyor. Hem Türkiye'nin hem de dünyanın farklı ülkelerinde TOGG'un ilerlemeleri, medya tarafından geniş bir şekilde yansıtılıyor.

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından sunulan profesyonel dijital medya izleme platformu DigiLUP'un sonuçlarına göre, TOGG hakkında binlerce haber ve yorum içeren içerikler üretildi ve sosyal medyada paylaşıldı.

196 ülkede araştırma yapıldı

DigiLUP platformunun etkili tarayıcı teknolojisi sayesinde 16 Temmuz-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında 196 ülkede ve 187 dilde yapılan inceleme sonuçlarına göre, dijital medya mecralarında TOGG ile ilgili 3,813 sonuç tespit edildi.

En fazla yansıma Amerika Birleşik Devletleri'nde gözlendi. TOGG ile ilgili haber ve içeriklerde en fazla ABD'nin adı geçti. Amerika'yı Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas izledi.

Özellikle Amerika'da TOGG'a dair çeşitli gelişmeler ve YouTuber'ların ilgisi öne çıktı. Diğer ülkelerde ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı liderlere TOGG hediye etmesi dikkat çekti.

Tüm dijital medya platformlarının tarandığı araştırmada, TOGG ile ilgili içeriklerin en yoğun paylaşıldığı platformun Twitter olduğu görüldü. Toplam sonuçların %86.9'u Twitter gönderilerinden oluştu. Onu internet siteleri ve bloglar izledi.

TOGG ile ilgili 33 adet YouTube paylaşımı yapıldı. Bu videolarda TOGG modelleri, test sürüşleri ve yorumlar yer aldı.

Dünya genelinde çeşitli ülkelerde hem haber sitelerinde yayınlanan hem de sosyal medyada paylaşılan TOGG'un son bir aydaki analizi bazı konuların öne çıktığını gösterdi. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretlerinde liderlere TOGG hediye etmesi önemli bir konu oldu.

Ayrıca, toplam TOGG sonuçlarının içinde, bin 8 haber ve yorumda Recep Tayyip Erdoğan'ın adı geçti.

TOGG ile ilgili haber ve yorumlarda bazı modellere de atıfta bulunuldu. T10X modeli 135 kez, Sedan modeli 43 kez ve CSUV modeli 40 kez bahsedildi.

Yorumlar pozitif ağırlıklı

DigiLUP platformunda yapılan duygu analizi sonuçlarına göre, yorumların büyük bir kısmı nötr ve pozitif yorumlardan oluşuyor. Toplam gönderilerin %89.7'si nötr, %9.3'ü olumlu ve sadece %1'i olumsuz yorumlar şeklinde değerlendirildi.

Olumsuz yorumlar arasında TOGG işçilerinin grev yapması, teslimat gecikmeleri, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlere TOGG hediye etmesi ve siyasi eleştiriler bulunuyor.