Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TOGG CEO''su Gürcan Karakaş: Yerli otomobilin 5 farklı modeli olacak

TOGG CEO''su Gürkan Karakaş, 5 farklı modelin 2030 yılının sonuna kadar üretileceğini söyledi.
TOGG CEO''su Gürcan Karakaş: Yerli otomobilin 5 farklı modeli olacak
27 Aralık 2019 15:30:00
TOGG CEO''su Gürkan Karakaş, 5 farklı modelin 2030 yılının sonuna kadar üretileceğini söyledi.

Türkiye'nin yerli üretim projesinde brandanın kalkış günü geldi.

Tanıtım töreninde sahneye ilk olarak TOGG CEO'su Gürcan Karakaş çıktı.

Üretilecek otomobili detaylarıyla anlatan CEO Karakaş, bugün C-SUV otomobilin prototobinin tanıtıldığını toplam 5 modelin olacağını söyledi.

SIRASIYLA 5 MODEL ÜRETİMİ

Karakaş, 5 modelin 2030 yılına kadar üretileceğini söyledi. Modellerin üretim sırası ise şöyle: C SUV, C Sedan, C HB, ardından B SUV, C MPV.

Gürkan Karakaş, hislerini "Şu anın tarifi yok. Çok heyecanlıyız. Ben, bütün arkadaşlarım, sabaha kadar uyuyamadık" ifadesiyle anlattı.

"FİKRİ MÜLKİYETİ BİZİM"

Karakaş'ın sözlerinden öne çıkanlar; "Bizim farkımız; ortaklık yapımımızla bir ekosistem kurduk. Sıfır emisyonlu araçlar için sıfırdan başladık. Fikri mülkiyeti bizim olan bir araçtan bahsediyoruz.

"DÜNYANIN EN İYİLERİYLE ÇALIŞMAKTAN BAŞKA LÜKSÜMÜZ YOK"

"Projeye başlamadan önce 18 şirketi izledik. 15 yıllık kapsamlı bir plan hazırladık. İşinin ehli bir ekip kurduk. Kullanıcı odaklı yaklaşım kabul ettik. Dünyanın en iyileriyle çalışmaktan başka lüksümüz yok. Artık büyükler değil; çevik, kullanıcıyı merkeze koyanlar başarılı oluyor. Küresel bir marka oluşturmak için yola çıktık.

DOĞUŞTAN ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Doğuştan elektrikli bir otomobil geliştirmek istedik. Nesnelerin interneti ile bunu bir akıllı cihaz olarak düşünerek yola çıktık. Dünyada otomotivle ilgili oyunun kuralları yeniden yazılıyor. Otomobil akıllı bir cihaza dönüşüyor.

İŞTE 5 MODEL

Üretim sırasıyla C SUV, C Sedan, C HB, ardından B SUV, C MPV.Üretim sırasıyla C SUV, C Sedan, C HB, ardından B SUV, C MPV.