Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2390.01
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Togg'da teslimatlar başladı

30 Nisan 2023 19:31:04
Türkiye'nin otomobili Togg için heyecanlı bekleyişte sona gelindi. Kura ile belirlenen hak sahiplerinin adresine gönderilen Togg'ların teslimatı yapılmaya başlandı. Bursa'dan yola çıkan Togg'lardan birinin adresi de Isparta oldu.

İlk sahipleri 29 Mart'ta TRT Haber yayınında belli olan Togg'un teslimatları devam ediyor.

Togg’un T10X modeline sahip olmak için 177 binin üzerinde kişi başvurdu.

Çekilişe katılanlar rasından şanslı 20 bin kişi, 2023 yılında teslim edilecek T10X için ön sipariş hakkı kazandı.

Togg'un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Çekilişle sipariş hakkı kazanan kullanıcılarımız, 30 Nisan Pazar günü T10X’leriyle buluşmaya başlıyor. Bizi izlemeye devam edin" sözlerine yer verilmişti.

Bursa'dan yola çıkan Togg'lardan biri Isparta'ya teslim edildi. Heyecan dolu anlara TRT Haber ekibi eşlik etti.

Ceyda Toygun, heyecanını "Türkiye adına çok gururluyuz ama ilk bize çıkması onur verici bizim için yani hiç tahmin etmediğimiz bir şeydi. Şaşkınız hala" sözleriyle ifade etti.

Emrah Toygun ise, "Ülkemde üretilmiş bir aracın gururunu yaşıyorum. Muazzam bir araç. Emeği geçen herkese, başta sayın cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün bakanlarımıza, işçisinden mühendisine bütün herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Kula rengi aracını büyük bir heyecanla teslim alan Turgay Akgün de Elazığ'da ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Vatandaşlar aracı ilgiyle inceledi.

Akgün, Türkiye'nin gururu akıllı cihazını teslim almanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını belirtti.

Togg'un beklentilerinin de üstünde bir araç olduğunu ifade eden Akgün, "Togg hakikaten bir otomobilden çok daha fazlası. Bunu bizim insanımız, mühendislerimiz yaptı. Gece gündüz demeden çalışan tüm TOGG çalışanlarını yürekten kutluyoruz ve onlara teşekkür ediyoruz. Yol tutuşundan tutun konforuna kadar bizden biri. Tamamıyla bizim kültürümüzü ve değerlerimizi yansıtan bir ürünümüz. Müthiş yol tutuşu ve konforu var" dedi.

Bu hafta sonu Adana, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'ne de teslimat yapılacak. Teslimatlar hafta boyunca sürecek.

20 bin kişilik yedek liste

Çekiliş sonucu ayrıca, şanslı 20 bin kullanıcının yanı sıra, 20 bin kişilik yedek liste de belirlendi. 2023 yılı için planlanan teslimatlarda iptallerin yaşanması halinde yedek listedeki kullanıcılar devreye alınacak.

Ancak 2023 yılı teslimatları için yedek listeden asıl listeye geçemeyenler 2024 yılı ocak ayı itibarıyla belirlenecek yeni paket ve konfigürasyon seçenekleriyle T10X sipariş edebilecek. Bu siparişi verenler, 2024 yılı haziran ayına kadar herhangi bir çekilişe girmeden akıllı cihazlarını teslim alabilecek.

Togg'a sahip olmak için 60 bin lira ön ödeme yatırılmıştı. Çekilişte Togg almaya hak kazanamayanların ön sipariş bedelleri iade edildi.

Ek garanti ve Trugo'dan aylık 85 kWs enerji dolum hakkı

Çekiliş sonuçlandığında, asıl ve yedek listeye girmeye hak kazanan 40 bin kişi, akıllı cihazlarını teslim almaya kadar geçen süre boyunca da çeşitli ayrıcalıklara sahip olacak.

Kullanıcıların hesaplarına nisan ayından itibaren teslimat gerçekleşene kadar geçen zaman için ilave garanti süresi eklenip Trugo'dan da aylık 85 kWs (WLTP~500 km yol karşılığı) enerji dolum hakkı tanımlanacak.

Sipariş hakkı kazanan kullanıcılar, akıllı cihazlarının teslimat tarihi geldiğinde ön ödeme tutarı düşülmüş bir şekilde kalan ödemelerini yapacak.

23 şehirde servis noktası

Servislerin hizmete alınmasına ilişkin yapılan paylaşımda ise, şu bilgiler verildi:

"Planlarımız doğrultusunda yılın başından itibaren servislerimizi hizmete almaya devam ediyoruz. Bugün itibarıyla; 7 bölge, 23 şehir, 33 sabit, 8 mobil noktada kullanıcılarımıza kesintisiz, hızlı ve etkin bir servis deneyimi sunmak için hazırız."