Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Togg'un sedan modeli için tarih netleşti

"Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un sedan modelinin 2025'in ilk çeyreğinde piyasaya sunulma aşamasına geldiğini açıkladı.
Togg'un sedan modeli için tarih netleşti
09 Ağustos 2023 08:14:56
"Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un sedan modelinin 2025'in ilk çeyreğinde piyasaya sunulma aşamasına geldiğini açıkladı.

NTV canlı yayınında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un yeni Sedan modeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Kacır'ın Togg'a ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"SUV olarak bildiğiniz model bir süre devam edecek. Tabii markanın nihayetinde tasarım yöneticileri var, makul sürelerle bu modelleri tüm markalar gibi Togg da güncelleyecektir. Ama sedan modeli de çok merak ediliyor ve bekleniyor, zannediyorum önümüzdeki yılın sonuna doğru tanıtılmaya başlanacak. Sedan modeli ve sonrasında da sanırım 2025'in ilk çeyreğinde de pazara sunulma noktasına gelmiş olacak. Tabii ki tek bir yüzle, tek bir modelle değil diğer markalar gibi farklı segmentlere hitap eden modellerle Togg, küresel rekabet yolculuğuna devam edecek."

togg_b47103c7621f4babdf07999576169fb6.jpg

450 milyon dolarlık kaynak ayrıldı

Gündeme ilişkin açıklamasında Bakan Kacır, depremin ardından KOBİ'lerin işletme faaliyetlerini hızlı bir şekilde sürdürmelerinin en öncelikli konu olduğuna dikkat çekerek Dünya Bankası tarafından sağlanan 450 milyon dolarlık kaynağın deprem bölgesindeki KOBİ'leri desteklemek için yönlendirildiğini ifade etti.

"Bu ay içerisinde başvuruları almaya başlayacağız ve çok büyük bir hızla 120 bin lira mikro ölçekteki işletmeler, yani tek kişilik işletmelerden başlayarak 120 bin lirayla, 500 bin lira arasındaki bir kaynağı bölgedeki KOBİ'lerimize sunmuş olacağız. Burada da yine iki yılı geri ödemesiz ve faizsiz şekilde toplam 36 ay vade içerisinde geri ödeyecekleri, dolayısıyla hibeye benzer bir borçlanma diyebileceğimiz bir kaynağı bölgedeki KOBİ'lerimize sağlayacağız."

479 Teşvik Belgesi Düzenlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, küçük sanayi sitelerinde hasar gören işletmelerin dönüşümünü ele alarak, "Antakya Merkez Sanayi Sitesi'nde ada bazlı dönüşüm faaliyetlerine önümüzdeki ay başlanacak." şeklinde açıklama yaptı. Özellikle özel sektörün bölgeye yönelik yatırım iştahını artırmayı amaçlayan bir uygulamayı başlattıklarını dile getiren Kacır, cazibe merkezleri programı kapsamında bölgeye yapılacak yatırımlar için 12 yıla varan sigorta primi teşvikleri, yatırım tutarının yüzde 10'u kadar faiz ya da kar payı desteği gibi cazip teşvik paketlerinin hazırlandığını ifade etti. Bu uygulama ile bugüne kadar 479 teşvik belgesinin düzenlendiğini ve toplam yatırım tutarının 61 milyar lirayı aştığını vurguladı.

Kacır, bölgedeki kadın ve genç istihdamını artırmayı hedefleyen yenilikçi projelere de destek verdiklerini, bugüne kadar 47 projeye 740 milyon lira değerinde destek sağlandığını aktardı.

İlişkiler Körfez ülkeleri ile sınırlı kalmayacak

Körfez ülkeleriyle gerçekleştirdikleri iş birliklerine de değinen Kacır, Türkiye'nin savunma sanayisine güç katacak işbirliklerine imza attıklarını ve bu çabaların Türkiye'nin yüksek teknoloji devrimine önemli bir katkı sağladığını belirtti. Kacır, savunma sanayisindeki çalışmaların sadece Körfez pazarına değil, Afrika, Asya ve Güneydoğu Asya gibi farklı bölgelere yönelik genişlemeye devam ettiğini ve gelecekte daha fazla sonuç vereceğini ifade etti.