Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tokat gibi cevap

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın 'Şehit kanlarıyla kazanılan topraklarımız masa başında verilmez' açıklamalarına cevap verdi. Özdağ; "İnsanlar düşüncelerini söylemelidir, ama bizler pazarlığı savunmuyor, akan kanın durmasını istiyoruz. Bayrağımız hür bir şekilde dalgalanmaya, ezanımız da daha gür şekilde okunmaya devam edecektir" dedi.
Tokat gibi cevap
26 Nisan 2013 00:00:00
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın 'Şehit kanlarıyla kazanılan topraklarımız masa başında verilmez' açıklamalarına cevap verdi. Özdağ; "İnsanlar düşüncelerini söylemelidir, ama bizler pazarlığı savunmuyor, akan kanın durmasını istiyoruz. Bayrağımız hür bir şekilde dalgalanmaya, ezanımız da daha gür şekilde okunmaya devam edecektir" dedi.

MİLAT/ ANKARA-

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, muhalefet partisi milletvekillerinin 'masa başında anlaşma yaptılar' iddialarına cevap verdi. Yürütülen sürecin açılım değil, çözüm süreci olduğunu belirten Özdağ, "Bu bir ihanet projesi değil, bu bir inşa projesidir, insanları yaşatma projesidir, kimseyi dağa çıkartmama projesidir ve insanların zekasını ve yeteneğini, bu milletin birlik ve bütünlüğünü koruma projesidir. Bayrağımız hür bir şekilde dalgalanmaya, ezanımız da gür sesimizle okunmaya devam edecektir. Bu ülkede yaşan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Biz milletimizin sağduyusuna inanıyoruz" dedi.

"Akçay'a yakışmıyor"

Özdağ, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın verdiği demeçlerin kendisine yakışmadığını söyledi. Özdağ, "Akçay, 'Şehit kanlarıyla kazanılan topraklarımız masa başında verilmez' başlıklı bir haberi Manisa medyasında yayınlanmıştır. Efendiliğiyle dürüstlüğüyle bilinen bir milletvekilimiz olan Sayın Akçay'ın vermiş olduğu demeç kendisine yakışmıyor. 'Başbakan Erdoğan İmralı Canisi ile Türkiye'yi bölme pazarlığı yapmaktadır' demiştir. Biz hiç kimse ile pazarlık yapmıyoruz. Geçmişte Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra, devletin askeri yetkilileri, istihbarat elemanları, emniyet güçleri bu şahısla görüşmelerini yapmış, o günden bugüne kadar da görüşmeler devam etmiştir. Eskiden bu görüşmeler siyasi iradeden habersizce yapılmaktaydı. Bugün ise Türkiye'de artık millet iradesi, sandıkta aktör, mecliste aktör, hükümette aktördür. Millet iradesine mal olan devlet kurumları vardır. Burada görüşmelerin tamamı, Türkiye'nin bütünlüğü için yapılmaktadır. Akan kanın durması için yapılmaktadır."

Kimse PKK sözcüsü değil

Çözüm sürecinde yardımcı olmaları için seçilen 63 akil insanın hiçbir karşılık beklemeden sürece faydalı olmak için gayret gösterdiklerini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ; "Sayın Erkan Akçay 63 Akil Adamlar için 63 PKK sözcüsü diyor. Tenkit ettikleriniz olabilir, beğenmedikleriniz olabilir, ancak 63'üne de PKK sözcüsü demek yanlıştır. 'Bunlar Anadolu'ya gönderilmiştir' diyor. Kimse kimseyi Anadolu'ya göndermiyor ki. Herkes hür iradesi ile bu projenin içerisinde yer almaktadır. 'Türk Milleti'nin sürece tepkisinden korkan Erdoğan, AK Partili Milletvekillerini de PKK açılımına destek verin dedi' diyor. Bu açılımın adı PKK açılımı değildir. Çözüm sürecidir, bu akan kanı durdurma projesidir" diye konuştu.

PKK'yla hiçbir pazarlık yoktur

Özdağ, Akçay'ın 'Türkiye Büyük Millet Meclisini PKK açılımına alet etmeye ortak etmeye çalışan Başbakan' deyimini hoş bulmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti; "TBMM'de milletvekilleri soru önergeleri ve teklifler verebilirler. Şimdiye kadar olduğu gibi isteyen katılır isteyen katılmaz onun takdirini millet yapar sandıkta. PKK ile yapılan hiçbir pazarlık yoktur. İşte masa başında kaybedeceğiz diyorlar, şimdiye kadar neresi kaybedilmiş? Hakkari'mi kaybedilmiş, Diyarbakır' mı kaybedilmiş? Kime ne verilmiş? Demokratik özerklik mi verilmiş? Yoksa bayrak mı indirilmiş? Tek devlet, tek millet, tek bayrak diyorduk, tek resmi dil Türkçe diyorduk, insanlar istedikleri gibi konuşabilirler ama resmi dil Türkçedir diyorduk. Bugün de bu söylediklerimizin arkasındayız. Ülkemiz bölünmeyecek. Hiç kimse ile de pazarlık söz konusu dahi olmayacaktır. 'Şehit kanları ile kazanılan topraklar masa başında veriliyor diyorlar' bunlar Kıbrıs'ta da aynı şeyleri söylemişlerdi. Bir karış toprak mı verdik Rumlara? Ne kaybetmişiz Kuzey Kıbrıs'ta? Bu nedenle bu tür ifadeler doğru değildir."