Dolar (USD)
32.83
Euro (EUR)
35.24
Gram Altın
2446.98
BIST 100
10471.32
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TOKİ'den millet bahçeleri paylaşımı

TOKİ, açıklanan tasarruf tedbirleri doğrultusunda ve "2053 Net Sıfır Emisyon" hedefi çerçevesinde, yapımı devam eden millet bahçesi projelerinin tamamlanacağını duyurdu.
TOKİ'den millet bahçeleri paylaşımı
26 May 2024 13:35:27
TOKİ, açıklanan tasarruf tedbirleri doğrultusunda ve "2053 Net Sıfır Emisyon" hedefi çerçevesinde, yapımı devam eden millet bahçesi projelerinin tamamlanacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) yapılan açıklamada, millet bahçesi projelerinin iklim değişikliğiyle mücadele, şehirlerdeki yeşil alan miktarını artırma, vatandaşların sosyalleşebileceği güvenli mekanlar oluşturma ve afet anlarında toplanma alanları kazandırma amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "81 ile 81 millet bahçesi" hedefi hatırlatılan açıklamada, bazı kesimlerin bu hedefin önemini ve gerekliliğini kavrayamadığı, bazılarının ise herhangi bir gerekçeleri olmadan, sadece siyasi kamplaşma uğruna, sürekli karşıtlıklarını sergilediği ifade edildi.

2053 Net Sıfır Emisyon hedefi

Şehirlere sosyal, ekonomik ve iklimsel katkı sağladıkça millet bahçelerinin öneminin anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Muhalefetin veya bazı basın yayın kuruluşlarının, yeşil alanı artıran, karbon emisyonunu düşüren ve vatandaşlarımıza sosyal bir yeşil hayat alanı sunan millet bahçelerine karşı çıkmalarını hayretle karşılıyoruz. Millet bahçesi projelerimizin, yurdumuzun dört bir yanındaki ilçelerimizden gelen talepler ve şehirlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yapım aşamaları, faaliyet verimliliği, bakımı gibi teknik meselelerin her bahçede ayrı ayrı kontrolü ve takibi yapılmaktadır.

Yaşanan 6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya çalıştığımız için, şüphesiz önceliğimizi afet bölgesi ihya ve inşa etmektir. Ama yaşanan deprem, bize toplanma alanlarının da önemini bir kez daha işaret etmiştir. Bu anlamda altını çizmek gerekir ki açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamındaki hususları dikkate alarak, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi kapsamında yapımı devam eden millet bahçesi projelerimizi tamamlayacağız."