Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2433.87
BIST 100
10052.37
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Toplum kaygıdan kurtarılmalı'

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, genel seçim sonucunu değerlendirerek '63. Hükümetin kurulabilmesi için ortaya bir koalisyon fotoğrafı çıkmış durumdadır. Ortaya çıkan mesaj iyi okunmalıdır" dedi.
'Toplum kaygıdan kurtarılmalı'
11 Haziran 2015 10:31:00
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, genel seçim sonucunu değerlendirerek '63. Hükümetin kurulabilmesi için ortaya bir koalisyon fotoğrafı çıkmış durumdadır. Ortaya çıkan mesaj iyi okunmalıdır" dedi.

EZGİ ÇELİK/ANKARA

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dün kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelerek seçim sürecini ve sonuçlarını değerlendirdi. Ayrıca toplu sözleşme öncesinde beklentilere dair açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yalçın, seçimlerden sonra Türkiye'nin yeni bir süreçle karşı karşıya kaldığını belirterek, seçime katılım oranı dikkate alındığında kayıt dışı siyasetin devre dışı bırakıldığını ifade etti. Bu durumun Türkiye açısından önemli olduğuna dikkat çeken Yalçın, ortaya çıkan mesajın iyi okunması gerektiğini vurguladı. Ortaya bir koalisyon fotoğrafının çıktığını söyleyen Yalçın, siyasi partilerin seçim sonuçlarına göre kendi aralarında bir trafik yürüteceklerini kaydetti.

UMUTLAR ÇOĞALMALI

"Türkiye ekonomik anlamda zayıflamadan toplum kaygılar içerisine düşürülmeden siyasi partiler halkın beklentilerine karşılık verme anlayışı içerisinde girmelidir" diyen Yalçın, "Türkiye mevcut geldiği noktadan geri gitmeksizin, istikrarsızlığa yüklenmeksizin, uzlaşı kültürü içerisinde çıkan tablonun avantajlarına yönelmelidir. O yüzden karamsarlık ve belirsizlik yerine umutları çoğaltmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

YENİ ANAYASA ŞART

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Yalçın, "Yeni bir anayasanın ortaya çıkarılması ve mevcut siyasi tablonun bir fırsat olarak değerlendirilmesi açısından, önemli bir fırsat yakalanmıştır diye düşünüyorum" dedi.Çözüm Süreci'nin devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yalçın, "Çözüm Süreci AK Parti, CHP ve HDP'nin de ısrarla vurgu yaptığı ve destek verdiği konular içerisindedir. Dolayısıyla bu üç partinin Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması noktasında güçlerini birleştirerek uzlaşıyla belirli adımlarıatılabileceğini gösteriyor. Sürecin sonuca ulaşması için elimizi taşın altına koymalıyız. Bu kucaklaşma mutlaka gerçekleşmelidir" dedi.