Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2419.31
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Topraktan yatırım kazandıracak

Ev hayali kuranlara alternatif bir çözüm sunmak istediklerini belirten Fuzul Topraktan Başkanı Akbal: "Anadolu'da insanlar önce evinin toprağını alırdı daha sonra ise inşaatına başlardı. Biz de 'Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi' ile 332 konutluk Ispartakule projesini hayata geçirdik."
Topraktan yatırım kazandıracak
27 Kasım 2023 13:20:53
Ev hayali kuranlara alternatif bir çözüm sunmak istediklerini belirten Fuzul Topraktan Başkanı Akbal: "Anadolu'da insanlar önce evinin toprağını alırdı daha sonra ise inşaatına başlardı. Biz de 'Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi' ile 332 konutluk Ispartakule projesini hayata geçirdik."

İstanbul’da düzenlediği toplantıda Fuzul Topraktan, yeni projesi Ispartakule ile ilgili bilgiler verdi. Hem arsa hem de konut yatırımı olarak yatırımcısına yüksek kazanç sağlayacak bir fırsat sunan proje, ‘Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi’yle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek konut imarlı arsalara topraktan yatırım yapma imkanı sağlıyor. Arsa payı 890.000 TL’den başlayan fiyatlarla sunulan projenin yalnızca 332 konutluk arsa payı satışa çıktı ve iki saat içinde yüzde 70’inin satışı gerçekleştirildi.

Önce toprak sonra inşaat

Tanıtım toplantısında projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Ev hayali kuranlara alternatif bir çözüm sunmak istedik. Anadolu’da insanlar önce evinin toprağını alırdı daha sonra ise inşaatına başlardı. Bu yöntemi ülkemizde nasıl daha iyi geliştirebileceğimizi düşünerek, İngiltere başta olmak üzere dünyada birçok konut geliştiricilerinin çalışmalarını inceledik. 30 yılı aşkın sektör tecrübemizden aldığımız güven ve bilgi birikimiyle Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemini hayata geçirdik” diye konuştu.

'Sektörün dinamiklerini çok iyi biliyoruz'

“Bu sistem ile orta ve dar gelirli vatandaşlarımıza, kolaylıkla sahip olabilecekleri ve her geçen gün değer kazandıran bir yatırım fırsatı sunduk” diyen Akbal, “Henüz yolun başında olsak da sektörün dinamiklerini çok iyi biliyor ve yatırımcıların ihtiyacını analiz edebiliyoruz. Bu alandaki tecrübemizin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bugün gördüğümüz yoğun ilginin de bu konuda doğru yolda ilerlediğimizin en büyük göstergesi olduğunu düşünüyorum’’ değerlendirmesinde bulundu.

farukakbal-1_35ec6ec23f875dfdcab3e7745b45efcc.jpg

Yatırımcılarımıza değer kazandıracağız

Arsa projelerinde özellikle ülkemizde yatırım değeri ve gelişme potansiyeli en fazla olan yerlere öncelik verdiklerini söyleyen Akbal, “İlk etapta Marmara bölgesinde yoğunlaşmayı planlıyoruz. Şu sıralar Ispartakule gibi yatırım potansiyeli yüksek bölgeler ile yakından ilgileniyoruz. Daha sonra da Türkiye’de projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yatırım yapmayı, üretmeyi adeta DNA’sına kazımış bir şirket olarak, ülkemize, faaliyet gösterdiğimiz bölgeye ve yatırımcılarımıza değer kazandırma misyonuyla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İspartakule projesiyle ilgili bazı bilgiler

- Ispartakule projesinin inşaatının sözleşme tarihinden itibaren 12 ay sonra başlaması planlanıyor.

- 36 ay içinde daireler teslim edilecek.

- 1+1, 2+1 ve 3+1 seçeneklerden oluşacak.

- Yatırımcılar, Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi’nin ilk adımı olan arsa yatırımını yapmalarının ardından bu değerli bölgede inşaat maliyetini karşılayarak da konut sahibi olabilecek.

- Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Atatürk Olimpiyat Stadyumu, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 300 metre mesafede bulunan metro istasyonu, Tem Otoyolu, İstinye Üniversite Hastanesi’ne de yakınlığı ile ulaşım kolaylığı sağlıyor.