Dolar (USD)
32.67
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2448.16
BIST 100
10471.32
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Orsic'in boşluğu Galatasaraylı futbolcularla doldurulacak

Sezona şampiyonluk parolası ile çıkmak isteyen Trabzonspor'da yeni transfer Mislav Orsic'in sezonu erken kapatması Bordo Mavili yönetimi alternatif arayışlara yöneltti. Bu doğrultuda Galatasaray'ın genç yıldızları Yunus Akgün ile Yusuf Demir yakın markaja alındı.
Orsic'in boşluğu Galatasaraylı futbolcularla doldurulacak
26 Temmuz 2023 09:57:19
Sezona şampiyonluk parolası ile çıkmak isteyen Trabzonspor'da yeni transfer Mislav Orsic'in sezonu erken kapatması Bordo Mavili yönetimi alternatif arayışlara yöneltti. Bu doğrultuda Galatasaray'ın genç yıldızları Yunus Akgün ile Yusuf Demir yakın markaja alındı.

Transfer sezonuna hızlı giren Trabzonspor, Hırvat yıldız Orsic'i kadrosuna katarak önemli bir işe imza atmıştı. Fakat yıldız futbolcu antrenmanda sakatlanarak sezonu kapatmıştı. Orsic'in boşluğunu doldurmak için harekete geçen Trabzonspor yönetimi gözüne galatasaray'ın genç yıldızları Yunus Akgün ve Yusuf Demir'e çevirdi.

Karadeniz Gazetesi'nin bir haberine göre, Orsic'in yerine takviye yapmayı planlayan Trabzonspor, Galatasaray'ın oyuncuları Yunus Akgün ve Yusuf Demir için harekete geçti.

Trabzonspor yönetimi, iki futbolcudan birisini kiralık olarak kadroya katmak için girişimlere başladığı öğrenildi. Bilindiği üzere Yusuf Demir, TFF'nin bu sezon için aldığı karar doğrultusunda +1 yabancı kontenjanından yararlanabiliyor. Ayrıca Yusuf Demir'in Trabzon'lu olması bu transferde önemli bir avanta olarak görülüyor.

orsic_f95904faaf4c2652a35a31babb6f9a45.jpg

Gurbetçi futbolcu yabancılık çekmez

Galatasaraydan önce Barcelona tedrisatından geçen yıldız futbolcunun aslen Trabzonlu olması olası transferde yabancılık çekmeyeceği düşüncelerini öne çıkarıyor.

Galatasaray'a transfer olmadan önce Yusuf Demir, Trabzonspor'un Antalyaspor ile oynadığı şampiyonluk maçı için Akyazı Stadı'na gelmiş ve o maçı yerinden takip etmişti.

Diğer yandan Galatasaray'da henüz beklenen patlamayı gösteremeyen Yusuf Demir'in daha çok forma giyebileceği bir takıma transfer olması transferin olumlu sonuçlanması adına olumlu bir gelişme olarak görülüyor.

Diğer hedef Yunus Akgün

Trabzonspor yönetimi bir dğier transfer adayı olarak Yunus Akgün'ü gözüne kestirirken onun için de Galatasaray'a nabız yoklaması yapması bekleniyor.

Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen Yunus Akgün de geçtiğimiz günlerde, "Trabzonspor, Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birisi. Her şeyden önce futbol kenti. Her oyuncu orada oynamak ister" açıklamalarıyla olası bir transfere dikkat çekmişti.

Fakat Adana Demirspor'da futbol otoriterlerini mest eden milli futbolcunun Galatasaray'da henüz beklenen seviyelere çıkamaması kafaları karıştırırken olası bir ayrılığın Yurtdışında bir takıma yüksek bir bonservis bedeliyle gerçekleşmesi düşünülüyor.

Galatasaray'ın orta saha bölgesinde ciddi bir kalabalık göze çarparken forma savaşlarında sıkı bir mücadele yaşanması bekleniyor. Bu noktada Yunus Akgün'ün henüz beklentiyi karşılayamaması forma rekabetinde gerilerde olduğu düşüncesi öne çıkıyor.

Mislav Orsic kimdir?

Mislav Oršić (d. 29 Aralık 1992), Hırvat futbolcudur ve genellikle kanat pozisyonunda oynamaktadır. Türkiye Süper Lig takımlarından Trabzonspor'da forma giymektedir.

Futbol kariyerine 2009 yılında Hırvatistan'ın Inter Zaprešić takımında profesyonel olarak başladı. Daha sonra sırasıyla İtalyan takımı Spezia, HNK Rijeka, Slovenya ekibi NK Celje, Güney Kore takımları Jeonnam Dragons ve Çangçun Yatai, Güney Kore'nin Ulsan Hyundai ve tekrar Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımlarında forma giydi.

Mislav Oršić, hücum gücü, hızı ve gol yeteneği ile tanınan yetenekli bir kanat oyuncusudur. Dinamo Zagreb forması altında özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve ulusal ligde gösterdiği performansla dikkat çekmiştir. Trabzonspor'a transfer olan yıldız futbolcu antrenmanda geçirdiği sakatlık sonrası sezonu kapattı.