Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2438.78
BIST 100
10170.37
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TUA'dan UFO paylaşımı

01 Haziran 2023 17:22:11
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) dün dünya gündemine oturan, 'Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi' (NASA)'nın paylaştığı video hakkında açıklama yaptı.

Dün NASA paylaştığı bir video ile dünya gündemine oturdu. NASA görüntülerdeki tanımlanamayan cismi 'UFO' olarak tanımlamıştı.

Bu açıklamadan sonra Türkiye Uzay Ajansı (TUA) resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

TUA paylaşımında 'UFO'nun 'Dünya dışı tanımlanamayan cisim' anlamına gelmediğini bildirdi.

TUA paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

UFO (Unidentified Flying Object) ‘Tanımlanamayan Uçan Nesne’ anlamına gelmektedir.

"İlgili kuruluşlar bu tanımı kısıtlı bulduğundan UAP (Unidentified Anomalous Phenomena) ‘Tanımlanamayan Anormal Olay’ şeklinde yeni bir tanımlama yapmıştır. Yani sadece tanımlanamayan nesneler değil, tanımlanamayan şekilde gerçekleşen olayların da kapsandığı yeni bir terim kullanılmaktadır. Ayrıca yalnızca hava değil, su ve uzay ortamı da bu tanımın kapsamında yer almaktadır.

UAP saptamalarının, özellikle Dünya dışı yaşamın varlığına ilişkin işaretleri bulundurduğu düşüncesine kapılmak doğru değildir. Yapılan çeşitli UAP ihbarlarının çoğunun meteoroloji balonları, Starlink Uyduları, drone’lar ve hatta hava çöplerinden kaynaklanan yanılgılar olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca görüntüleme yapan veya veri almakta kullanılan bazı cihazlardaki bozukluklar da bu yanılgının doğmasına sebep olabilmektedir.

UAP çalışmalarının odaklandığı alan düşünülenin aksine Dünya dışı yaşamın tespiti değil daha çok hava savunması ve güvenliği alanlarıdır.

UAP Kapsamında neler girer?

TUA paylaşımında 'Tanımlanamayan Anormal Olay' kapsamına nelerin gireceğini paylaştı. UAP kapsamına giren olaylar şöyle:

  • Havadaki Karmaşa: Bu nesneler arasında kuşlar, balonlar, eğlence amaçlı insansız hava araçları bulunur.
  • Doğal Atmosferik Olaylar: Doğal atmosferik olaylar, bazı kırmızıöte ve radar sistemlerinde kaydedilebilen buz kristalleri, nem ve termal dalgalanmaları içerir.
  • Gizli Çalışmalar: Kuruluşların teknoloji geliştirmelerinden ve gizli programlarından kaynaklı çalışmalardır
  • Çeşitli Yapılanmaların Çalışmaları: Devletler veya sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen çalışmalardır."