Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tüm dünya Gazze için tek yürek oldu

Dünyanın dört bir yanında binlerce kişi, Filistin bayrakları ve flamalarıyla meydanlara akın etti. İşgalci İsrail'e karşı düzenlenen protestolarda, "Yaşasın Filistin, katil İsrail" sloganları hep bir ağızdan yükseldi.
Tüm dünya Gazze için tek yürek oldu
03 Aralık 2023 10:11:29
Dünyanın dört bir yanında binlerce kişi, Filistin bayrakları ve flamalarıyla meydanlara akın etti. İşgalci İsrail'e karşı düzenlenen protestolarda, "Yaşasın Filistin, katil İsrail" sloganları hep bir ağızdan yükseldi.

İşgalci İsrail, dünya kamuoyunun gözü önünde Gazze'de Filistinli sivilleri hedef alarak acımasız katliamlara devam ediyor.

Gazze'ye yağan bombalar on binlerce masumu hayattan kopardı

Gazze'deki insanlık dramı, tüm dünyada büyük bir tepki ve kınamaya neden olurken yoğun bombardıman altında ezilen Gazze için dünya genelinde çeşitli ülkelerde protestolar düzenleniyor.

Fransa:

Paris'te bir araya gelen göstericiler, ellerindeki pankartlar ve Filistin bayraklarıyla işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak Filistin'e destek mesajı verdi.

ABD:

Washington'da bir grup aktivist, Beyaz Saray önünde toplanarak 'Ölüm' temalı bir protesto gösterisi düzenledi. Eylemciler, yerde yatarak beyaz çarşaflarla ölümü temsil ederek tepkilerini dile getirdi.

İspanya:

İspanya'da İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı devam eden gösterilerde, Madrid'deki yürüyüşe katılan kalabalık, İspanya ve Avrupa hükümetlerine Gazze'deki soykırımı durdurmak için İsrail'e baskı yapma çağrısı yaptı.

Almanya:

Berlin'de soğuk havaya rağmen düzenlenen "Filistin ile Dayanışma" ve "Gazze'deki soykırımı durdurun" gösterilerine 3 bin kişi katıldı. Göstericiler, işgalci İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınayan sloganlar attı.

Göstericler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto ederek, "Yaşasın Filistin", "Filistin'e özgürlük", "Almanya finanse ediyor İsrail bombalıyor", "Scholz'ten tek kelime yok" şeklinde sloganlar attı.

Kanada:

Toronto'da düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden göstericiler, pankartlar ve Filistin bayrakları taşıyarak şehir merkezinde yürüdü.

İtalya:

Milano'da düzenlenen gösteride katılımcılar, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla Gazze'ye destek mesajı verdi. 1000'den fazla kişi, "Özgür Filistin" ve "Gazze kazanacak" sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

İrlanda:

Dublin'de düzenlenen gösteri, işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak Filistin halkına destek gösterisi oldu. Göstericiler, ateşkes çağrısında bulundu.

Belçika:

Belçika'da Lüksemburg Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler, işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son verilmesi ve Filistin'e özgürlük talebiyle protesto düzenledi.

Göstericiler "Şimdi ateşkes", "Gazze'deki soykırımı durdurun" ve "Filistinlilere karşı uluslararası hak ihlallerini durdurun" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, "Filistin'e özgürlük" sloganı attı.

Avusturya:

Viyana'da yoğun kar yağışına rağmen toplanan göstericiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı kalıcı ateşkes sağlanması talebinde bulundu. Filistin bayrakları ve çeşitli sloganlar taşıyan kalabalık, Mariahilfer Strasse'de toplandı.

Göstericiler, "Gazze'de soykırım dursun", "Hemen ateşkes" ve "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıdı.

VF kat sağ