Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2407.64
BIST 100
10231
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Tüm terörizmin kökeni İsrail

13 Ekim 2023 09:00:00
Katil İsrail'in saldırılarında toptan yok edilip nüfus kayıtlarından silinen ailelerin olduğunu belirten Gazze Eski Sağlık Bakanı Basim Naim, "İsrail tüm terörizmin ve sorunların kökeni. Filistin halkı işgal altında olduğu müddetçe, hiç kimse huzura ve güvene kavuşamaz. Çözüm ise Siyonistlerin topraklarımızdan çekilip gitmesidir" dedi.

Özel haber: Özlem Doğan

İşgalci İsrail her zaman yaptığı gibi günlerdir Gazze’yi bombalıyor, tüm dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Siyonist terör devletinin başbakanı Netanyahu da işledikleri cinayetleri gururla kamuoyuna sunuyor, terör örgütlerinin destekçisi ABD ile Batı da bu vahşete tepki göstermiyor, aksine İsrail’in katliamlarına destek veriyor. Türkiye’nin sık sık taraflarla görüşüp ateşkesi sağlama çabaları sürerken Gazze’de en temel ihtiyaçlar bile İsrail tarafından engellenmiş durumda. Gazze Eski Sağlık Bakanı Basim Naim ile terör devleti İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımı konuştuk.

İsrail açıkça soykırım yapıyor

İşgalci Siyonist İsrail’in soykırım niteliğinde katliamlar gerçekleştirdiğini ifade eden Basim Naim, “Siyonistler evleri ailelerin başına yıkıyor. Toptan yok edilen ve nüfus kayıtlarından silinen Gazzeli aileler var. İşgalci devlet gazı, suyu, elektriği, iletişimi kesti, Mısır'dan gelen insani yardım konvoyunu bombaladı ve her türlü insani yardımı bombalamakla tehdit ediyor. Ne yazık ki bu suç, meşru müdafaa bahanesiyle, özellikle Batı'nın, ABD’nin ve Avrupa ülkelerinin uluslararası desteğiyle işleniyor. Her ne kadar işgal altındaki bir halk olsak da özgürlük, bağımsızlık ve insanca bir yaşam için mücadele ediyoruz” dedi.

gazze_10dcc2f9e8380519d4c2a20272e1be9b.jpeg

Siyonistler topraklarımızdan gitmeli

Gazze’nin 17 yılı aşkın süredir boğucu bir abluka altında büyük bir açık hapishaneye dönüştürüldüğüne herkesin şahit olduğunu vurgulayan Naim, “Netanyahu, Gazze'yi yok edeceğini ve sakinlerine vahşi hayvan muamelesi yapacağını söyledi. Siyonist işgalci tüm terörizmin kökenidir, tüm sorunların köküdür. Filistin halkı işgal altında olduğu müddetçe, özgür, bağımsız, onurlu bir yaşama sahip olmadıkça ve evlerine dönme haklarına kavuşmadığı sürece bu bölge istikrara kavuşamayacak ve hiç kimse istikrara, huzura ve güvene kavuşamayacak. Meselenin çözümü bu işgale son vermek ve Siyonistlerin topraklarımızdan çekilip gitmesidir” diye konuştu.