Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tuncelili hemşerilerinden Kılıçdaroğlu'na mektup

Tuncelili sanatçı, siyasetçi ve aydınlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak Kürt sorunun çözülmesi için barıştan yana tavır almasını istedi.
Tuncelili hemşerilerinden Kılıçdaroğlu'na mektup
11 Mart 2013 20:18:00
Tuncelili sanatçı, siyasetçi ve aydınlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak Kürt sorunun çözülmesi için barıştan yana tavır almasını istedi.

Tuncelili sanatçı ve aydınlardan Kılıçdaroğlu'na mektup:

Barıştan yana tavır al!

Tunceli Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, sanatçı ve aydınların aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, yıllardan beri insanların çatışmalı ortamdan ötürü büyük acılar yaşadığını, bu acıların sona ermesi için hemşehrileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu konuda yapıcı olmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu'na yazılan mektupta şu ifadelere yer verildi; "Bugünlerde barış için 'çözüm' süreçleri konuşuluyor. Başta destek verdiğiniz bu 'çözüm süreci'ne karşı son dönemlerde farklı bir tutum sergilediğiniz algısı oluştu. Hükümetin, muhalefete 'yeterli' bilgiyi vermemiş olması, gelişmelerin şeffaf yürümemesi, çözüm sürecinin önünde durmayı gerektirmez. Aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak verelim. Yüz yıllardır ağır bedellerin ödendiği bu coğrafyada son 30 yılımız ne yazık ki çok kanlı geçti. Dersimliler olarak sizin ve Genel Başkanı olduğunuz CHP'nin, barış sürecini engelleyen bir imaj yarattığını düşünüyoruz. Hem Dersim Katliamı tartışmalarında hem de milliyetçilik tartışmalarında kamuoyu önünde iyi fotoğraf vermediğinizi de izliyor ve görüyoruz. Bütün bunlardan büyük endişe duyduğumuzu bilmenizi istiyoruz."

BARIŞI ENGELLEYEN BİR İMAJ ÇİZİYORSUNUZ

Tuncelililer Kılıçdaroğlu'na şöyle seslendi: "Bu günlerde barış için 'çözüm' süreçleri konuşuluyor. Başta destek verdiğiniz bu 'çözüm süreci'ne karşı son dönemlerde farklı bir tutum sergilediğiniz algısı oluştu. Hükümetin, muhalefete 'yeterli' bilgiyi vermemiş olması, gelişmelerin şeffaf yürümemesi, çözüm sürecinin önünde durmayı gerektirmez. Aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak verelim. Yüz yıllardır ağır bedellerin ödendiği bu coğrafyada son 30 yılımız ne yazık ki çok kanlı geçti. Barışı hiç konuşamadık. Şimdi başta Kürt halkı olmak üzere, savaştan payına düşen acıları alan her kes umutlanmak istiyor. Bunu hep birlikte yaşıyor ve görüyoruz zaten. Dersimliler olarak sizin ve Genel Başkanı olduğunuz CHP'nin, barış sürecini engelleyen bir imaj yarattığınızı düşünüyoruz. Hem Dersim Katliamı tartışmalarında hem de milliyetçilik tartışmalarında kamuoyu önünde iyi fotoğraf vermediğinizi de izliyor ve görüyoruz. Bütün bunlardan büyük endişe duyduğumuzu bilmenizi istiyoruz."