Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türk dostu New York Belediye Başkanı Eric Adams'a FBI soruşturması

ABD'de yaşayan Türklerle yakın ilişkiler kuran Türk dostu New York Belediye Başkanı Eric Adams'a seçim döneminde aldığı bağışlara ilişkin FBI tarafından soruşturma açıldı.
Türk dostu New York Belediye Başkanı Eric Adams'a FBI soruşturması
03 Kasım 2023 08:20:38
ABD'de yaşayan Türklerle yakın ilişkiler kuran Türk dostu New York Belediye Başkanı Eric Adams'a seçim döneminde aldığı bağışlara ilişkin FBI tarafından soruşturma açıldı.

İşgalci İsrail'in katliamlarına en sert tepkiyi gösteren Türkiye'ye karşı ABD'deki lobiler yine devreye girdi. Geçtiğimiz günlerde Türk şirketleri yaptırım listesine alan ABD, Bu sefer ABD'de yaşayan Türklerin yakın dostu olan New York Belediye Başkanı Eric Adams'ı hedef aldı.

ABD basınına göre FBI New York Belediye Başkanı’nın Türkiye’den yasa dışı bağış alıp almadığına ilişkin soruşturma başlattı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyası sırasında Türkiye’den yasa dışı bağış alıp almadığını soruşturuyor. ABD basınındaki haberlere göre iddianamede Adams’a yönelik bir suçlama yer almıyor.

FBI görevlilerinin Eric Adams’ın seçim kampanyası bağış sorumlusu Brianna Suggs’ın evinde arama yaptığı ve Suggs'ın kamu yolsuzluğu soruşturması kapsamında sorgulandığı belirtildi.

New York Times’ın haberine göre, Adams’ın kampanya sorumlusu Suggs’ın evinde Perşembe günü sabah saatlerinde arama yapıldı.

Eric Adams’ın 2021’deki belediye başkanlığı seçimi kampanyasının, Brooklyn’deki bir inşaat şirketi ve Türk hükümetiyle, kendi adına siyasi katkıda bulunmak amacıyla başka birisinin parasını yasa dışı olarak kullanma yoluyla, işbirliği yapıp yapmadığı soruşturuluyor.

Reuters, ABD'de yaşayan Türklerle yakın ilişkiler kurarak bilinen Türk dostu New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın, FBI tarafından yabancı kaynaklı bağışları hakkında açılan soruşturma nedeniyle gündemde olduğunu belirtti. Reuters, FBI'dan henüz bir arama emri görülmediğini ve FBI'ın açıklama ve yorum taleplerine yanıt vermediğini aktardı. Aynı haberde, Washington'daki Türkiye Büyükelçiliği'nden bir sözcünün iddialardan yeni haberdar olduklarını söylediği kaydedildi.

Demokrat Partili New York Belediye Başkanı Eric Adams, bugün kentinde yaşanan barınma krizi konusunda hükümet yetkilileri ile göçmenler ve sığınma başvurusunda bulunanlar için yapmayı planladığı toplantıları son anda iptal etti. Soruşturma kapsamında evinde arama yapılan Brianna Suggs'un, 2017 yılından bu yana Eric Adams için çalıştığı ve 2021 yılında Adams'ın başarılı seçim kampanyası sürecinde 18 milyon dolardan fazla bağış topladığı belirtildi.

Brianna Suggs'tan henüz bir açıklama gelmedi. Eric Adams'ın seçim kampanyası sözcüsü, kampanya avukatı Vito Pitta'nın yaptığı açıklamayı paylaştı. Pitta, Belediye Başkanı Adams'a yönelik herhangi bir suçlamanın olmadığını ve Adams'ın seçim kampanyasını her zaman en üst standartlara göre yürüttüğünü vurguladı.

İddianamede Eric Adams'a suçlama yöneltilmediği, ancak son aylarda Adams'a yakın başka kişilere yönelik soruşturmaların açıldığı belirtildi.

VF kat sağ