Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkçesi iyi olmayan öğrenci sınıfta kalacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıf geçme şartı olarak Türkçe ortalamalarının 70 olması gerektiğini duyurdu. Aynı zamanda Bakan Tekin, öğretmen atamaları konusunda da açıklamalarda bulundu.
Türkçesi iyi olmayan öğrenci sınıfta kalacak
23 Eylül 2023 09:51:00
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıf geçme şartı olarak Türkçe ortalamalarının 70 olması gerektiğini duyurdu. Aynı zamanda Bakan Tekin, öğretmen atamaları konusunda da açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yakın zamanda yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, Ülke TV'de katıldığı Akşam Baskısı programında yönetmeliğin içeriği hakkında merakla beklenen detayları paylaştı. Yönetmelik kapsamında öğrencilerin sınıf geçme kriterlerine dair şunları ifade etti:

turkce-ortalamasi-70-olmayan-ogrenciler-sinifi-gecemeyece_dacb32bb4d2b5a5949473a013ecc2673.jpg

"Öğrencilerin sınıf geçme koşullarında yeni bir düzenleme getirdik. Mevcut sistemde 50 ortalamayı tutturan bir öğrenci, bazı derslerden yüksek not alsa bile, diğer derslerden ortalamanın altında not alsa bile sınıfı geçebiliyordu. Bu sistemi sınırlamaya karar verdik. Yeni temel eğitim yönetmeliğimizde, Türkçe dersinden en az 70 alınmasını zorunlu hale getirdik. Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenciler sınıfı geçemeyecek."

Ayrıca, açık liselerdeki sınavların yüz yüze yapılacağını da açıklayan Bakan Tekin, açık liselerdeki yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi:

"Açık liselerle ilgili yaptığımız düzenlemeye baktık ve açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısının önemli ölçüde azaldığını gördük. Bu yıl açık lise sınavları yüz yüze yapılacak."

Öğretmen atamaları konusunda ise Bakan Tekin, atama sürecini başlatma arzusunu ifade ederken, bütçe kanununun geçmesiyle rakamların netleşeceğini ve bu doğrultuda hareket edeceklerini belirtti.

1970 doğumlu olan Yusuf Tekin, Erzurum'un Tortum ilçesinde hayata gözlerini açtı. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1994 yılında mezun oldu. Akademik kariyerine aynı yıl Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak başladı.

Sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktorasını 1997 ve 2002 yıllarında tamamladıktan sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyeliği görevine atandı. 2007 yılına kadar yardımcı doçent unvanıyla çalıştığı bu bölümde, 2002 yılında doçent unvanını aldı.

2009 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyeliği görevini sürdürdükten sonra Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır.

Akademik kariyeri sırasında çeşitli idari görevlerde de bulunan Yusuf Tekin, 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atanmış ve üniversitelerle gençlik konularında projeler geliştirmiştir.

2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Tekin, bu görevi sırasında eğitim politikalarının oluşturulmasına yönelik YÖK ve üniversitelerle işbirliği içinde çalışmıştır. Aynı dönemde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı görevini de yürütmüştür.

Müsteşarlık görevinin sona ermesinin ardından öğretim üyeliğine geri dönen Yusuf Tekin, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde profesör olarak görev yapmıştır.

15 Eylül 2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştır. Bu görevi sürdürdüğü dönemde, 4 Haziran 2023 tarihinde Millî Eğitim Bakanı olarak atanmıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan Yusuf Tekin, İngilizce dilini iyi derecede bilmektedir.