Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye bizim için çok önemli

Systemair HSK’nın Kocaeli’de gerçekleşen resmi açılışında konuşan Systemair CEO’su Roland Kasper, Türkiye jeopolitik konumu, genç ve dinamik nüfusu, kaydettiği ekonomik büyüme ve yüksek potansiyeli ile Sytemair için kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti.
Türkiye bizim için çok önemli
23 Eylül 2018 17:42:00
Systemair HSK’nın Kocaeli’de gerçekleşen resmi açılışında konuşan Systemair CEO’su Roland Kasper, Türkiye jeopolitik konumu, genç ve dinamik nüfusu, kaydettiği ekonomik büyüme ve yüksek potansiyeli ile Sytemair için kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Klima santralleri sektöründe Türkiye pazar lideri olan Systemair HSK, yeni fabrikasının resmi açılışını Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katıldığı törenle gerçekleştirdi. Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikasının açılış törenine; İsveç Konsolosu Therese Hydén, Systemair CEO’su Roland Kasper ve grubun faaliyet gösterdiği ülkelerin üst düzey yöneticileri ile Systemair HSK çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. Systemair CEO’su Roland Kasper Systemair’in dünyadaki faaliyetleri ve Türkiye’deki hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’ye büyük hedeflerle geldik

Türkiye’de 2000 yılından bu yana satış ofisleri bulunan Systemair’in 2012 yılında Türk iklimlendirme sektörünün öncü firmalarından HSK ile birleştiğini anlatan Roland Kasper, bu tarihten itibaren Systemair HSK olarak çok daha güçlü bir organizasyon yapısı ve yüksek hedeflerle yola devam ettiklerini söyledi. Systemair’in Türkiye’ye büyük hedeflerle geldiğini ifade eden Kasper, üretim ve istihdam odaklı yatırımlarla büyümeyi amaçladıklarının altını çizdi. Bu çerçevede Dilovası’nda konumlanan yeni fabrikanın Systemair’in dünya genelindeki 13. klima santrali fabrikası olduğunu belirten Kasper, bu üretim tesisinin grubun son iki yıl içinde gerçekleştirdiği en büyük yatırım olduğunu vurguladı.

Hedefimiz bölgesel güç olmak

Türkiye’nin jeopolitik konumu, genç ve dinamik nüfusu, kaydettiği ekonomik büyüme ve yüksek potansiyeli ile Sytemair için kritik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Kasper, “Özellikle Ortadoğu ve Balkanlar için üretim üssü olarak konumlandırdığımız yeni fabrikamız bölgesel güç olma hedefimize ulaşmak konusunda şirketimiz için stratejik bir rol üstlenecek. Bu yatırımla Türki Cumhuriyetlere ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne ihracatımızı da artırmayı amaçlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

3. havalimanında da Systemair HSK imzası

Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu ise Systemair HSK olarak, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük yatırımı olan İstanbul’un 3. havalimanı olmak üzere sağlık ihracatına imkan tanıyan 8 şehir hastanesi, Kuzey Marmara Otoyolu tünelleri, stratejik savunma sanayi projeleri gibi çok sayıda dev projede yer aldıklarını vurguladı. Systemair HSK’nın klima santralleri sektöründe son 5 yıldır Türkiye pazar lideri olduğunu belirten Eroğlu şöyle devam etti: “25’i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yeni fabrikamızla iç piyasaya ürün tedariği gerçekleştirecek olmakla birlikte daha çok doğu ile batı arasında köprü kurarak ihracata odaklanacağız.“

HABER: Ayşegül Gedik/Büşra Kılıç